3 μεγάλα λάθη που μπορούν να δώσουν στους απατεώνες πρόσβαση στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Οι καλλιτέχνες απάτης στοχεύουν κακόβουλα και εσκεμμένα σε μοναχικούς και ευάλωτους ανθρώπους, γνωρίζοντας καλά ότι είναι πιο επιρρεπείς στην εξαπάτησή τους. Δυστυχώς, ο πρώτος στόχος αυτών των άκαρδων απατεώνων είναι συχνά οι ηλικιωμένοι.

Τραβούν τις καρδιές τους με κάποια ιστορία λυγμού και, δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις, εξαντλούν με επιτυχία ολόκληρους τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Βετεράνος που εκδιώχθηκε από το γηροκομείο του ως αποτέλεσμα ενός καλλιτέχνη απάτης.

Βετεράνος που εκδιώχθηκε από το γηροκομείο του ως αποτέλεσμα ενός καλλιτέχνη απάτης.
(Cyberguy.com)

Βετεράνος που εκδιώχθηκε από το γηροκομείο του ως αποτέλεσμα ενός καλλιτέχνη απάτης

Ακολουθεί ένα γράμμα που έλαβα πρόσφατα από τη Σούζι, η οποία αφιέρωσε γενναιόδωρα τον χρόνο να μου γράψει με ένα πολύ λυπηρό και τρομακτικό παράδειγμα για το πόσο χαμηλά θα σκύψουν αυτοί οι απατεώνες και τις καταστροφικές συνέπειες των πράξεών τους:

“Ακολουθεί μια συγκλονιστική ιστορία για εσάς. Είμαι εθελοντής σε ένα γηροκομείο. Ένας πολύ μοναχικός 83χρονος κύριος που ζει εκεί και που είναι αποξενωμένος από την οικογένειά του απάντησε σε μια κλήση ή στο Διαδίκτυο απατεώνας πριν από περίπου 8 μήνες. Είναι πολύ γνώστης και δεν έχει κηδεμόνα ή πληρεξούσιο. Πληρώνει τους δικούς του λογαριασμούς με τις μηνιαίες επιταγές του από την VA και την Κοινωνική Ασφάλιση. Αυτός ο απίστευτα σκληρός απατεώνας τον έπεισε ότι είναι μια γυναίκα με μια έφηβη κόρη που είναι άπορη. Αυτό το κακό άτομο τον έπεισε δύο φορές να του παραδώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό και επίσης τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης. Είναι ερωτευμένος με αυτό το άτομο και αρνείται να πιστέψει ότι τον απάτησαν. Η τράπεζα προσπάθησε να βοηθήσει ακυρώνοντας τον λογαριασμό του μόνο για να δώσει στον απατεώνα τον νέο του τραπεζικό αριθμό. Εμείς στο γηροκομείο προσπαθούσαμε να τον πείσουμε εδώ και μήνες ότι τον απατούν.

ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΤΟΥ 2022

Μετά από μήνες που ο απατεώνας πήρε όλο του το μηνιαίο εισόδημα, δεν μπόρεσε να πληρώσει τους λογαριασμούς του στο γηροκομείο και έχει μείνει πίσω 12.000,00 $. Αφού προσπάθησαν επί μήνες να συνεργαστούν μαζί του, του έδωσαν προειδοποίηση 30 ημερών. Ένα μέλος του προσωπικού μπόρεσε να διαβάσει μηνύματα κειμένου μεταξύ αυτού και του απατεώνα και ο απατεώνας είχε το θράσος να προσπαθήσει να τον βοηθήσει να αποφύγει την έξωση ενθαρρύνοντάς τον να πει στο γηροκομείο ότι τον απατούσαν! Γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν ενημέρωσε τα παιδιά του για την έξωση, επειδή και αυτά εγκατέλειψαν να του πουν ότι τον απατούν και τον έχουν εγκαταλείψει.

Προς το παρόν, το γηροκομείο έχει κάνει ό,τι μπορεί για να προσπαθήσει να τον μεταφέρει σε άλλο ίδρυμα, αλλά είτε δεν έχουν χώρο είτε δεν τον θέλουν, αν συνεχίσει με αυτή την παρωδία να παραιτηθεί από τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού. Αντιμετωπίζει να τον βάλουν σε ξενοδοχείο για μια εβδομάδα και μετά είναι μόνος του. Η αστυνομία και οι υπηρεσίες ηλικιωμένων της κομητείας έχουν όλες ειδοποιηθεί και είπαν ότι δεν είναι στα χέρια τους επειδή οι κύριοι αρνούνται να πιστέψουν ότι έχει εξαπατηθεί. Δεν έχω τα μέσα να τον βοηθήσω με κανέναν τρόπο, αλλά είμαι συντετριμμένος για αυτόν».

Πραγματικά μια πολύ συγκλονιστική ιστορία, αν και σημαντική για να την προσέξουν οι άνθρωποι και να συνεχίσουν να επαγρυπνούν και να μην αφήνουν την επιφυλακή τους.

Οι ηλικιωμένοι στοχοποιούνται εύκολα για απάτες

Οι ηλικιωμένοι στοχοποιούνται εύκολα για απάτες
(Cyberguy.com)

ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Γιατί στοχοποιούνται οι ηλικιωμένοι;

Όπως δείχνει η επιστολή της Susie παραπάνω, άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω είναι συχνά οι κύριοι στόχοι των καλλιτεχνών απάτης επειδή:

 • Γενικά έχουν εμπιστοσύνη
 • Έχουν καλή πίστωση
 • Συνήθως είναι οικονομικά ασφαλείς
 • Πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως εκτιμάται ότι χάνονται λόγω απάτες ηλικιωμένων. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές εύκολες κόκκινες σημαίες που πρέπει να προσέξετε για να αποφύγετε την εξάντληση του τραπεζικού σας λογαριασμού από έναν καλλιτέχνη απάτη.

Κόκκινες σημαίες που πρέπει να προσέξετε:

 • Μην απαντάτε ποτέ σε άγνωστο αριθμό
 • Εάν δεν αναγνωρίζετε τον αριθμό από τον οποίο προέρχεται μια κλήση ή ένα μήνυμα, είναι πάντα καλύτερο να είστε προσεκτικοί και να μην απαντάτε. Αφήστε το να πάει στον αυτόματο τηλεφωνητή. Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να μείνετε μπροστά από το παιχνίδι:Βεβαιωθείτε ότι οι πολύ σημαντικοί αριθμοί έχουν προστεθεί ως επαφές στο τηλέφωνό σας
 • Βεβαιωθείτε ότι οι πολύ σημαντικοί αριθμοί έχουν προστεθεί ως επαφές στο τηλέφωνό σας

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ KURT CYBERGUY ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ, ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ

Εκτός από το να έχετε προγραμματίσει όλους τους φίλους και την οικογένειά σας στο τηλέφωνό σας ως επαφές, είναι πιθανώς σοφό να έχετε προγραμματίσει και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως:

 • Γιατροί
 • Τράπεζες
 • Ασφαλιστικοί φορείς
 • Παρόχους καλωδίων και διαδικτύου

Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζετε ότι το άτομο που σας καλεί είναι νόμιμα αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι. Εάν η αναζήτησή σας αποδείξει ότι η κλήση ήταν επικίνδυνη, αποκλείστε τον αριθμό αμέσως.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ WI-FI ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ

3. Βεβαιωθείτε ότι ο τηλεφωνητής σας έχει ρυθμιστεί

Τις περισσότερες φορές, οι απατεώνες δεν αφήνουν μηνύματα. Ωστόσο, στις σπάνιες περιπτώσεις που το κάνουν, θα μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση Google στον αριθμό τηλεφώνου τους αφού αφήσουν το μήνυμα, όπου μπορείτε γρήγορα και εύκολα να μάθετε εάν ο αριθμός που επικοινωνούσε μαζί σας ήταν πραγματικά ασφαλής.

Οι ηλικιωμένοι στοχοποιούνται εύκολα για απάτες

Οι ηλικιωμένοι στοχοποιούνται εύκολα για απάτες
(Cyberguy.com)

Ούτε η κυβέρνηση, ούτε κάποιος πάροχος υπηρεσιών θα σας καλέσει ποτέ απροειδοποίητα ζητώντας πληρωμή μέσω τηλεφώνου.

Είναι ολοένα και πιο σύνηθες οι καλλιτέχνες απάτης να μιμούνται μια επιχείρηση, όπως έναν πάροχο τηλεφώνου ή καλωδίου, ή μερικές φορές ακόμη και την εφορία, ισχυριζόμενοι ότι καθυστερείς τις πληρωμές σου ή ότι χρωστάς σημαντικό αριθμό αναδρομικών φόρων. Ακόμα κι αν οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις τύχαινε να είναι ακριβής, δεν θα σας καλούσαν ποτέ ασυνήθιστα και θα σας ζητούσαν να πληρώσετε μέσω τηλεφώνου. Εάν λάβετε μια κλήση που το απαιτεί, είναι σίγουρα ένας καλλιτέχνης απάτης.

Πώς να εντοπίσετε κείμενα απάτης

Εάν ένας καλλιτέχνης απατεώνων επικοινωνήσει μαζί σας μέσω μηνυμάτων κειμένου, θα πρέπει πρώτα να αναρωτηθείτε εάν αναγνωρίζετε τον αριθμό και εάν ισχυρίζεται ότι είναι μια υπηρεσία που απαιτεί πληρωμή, για άλλη μια φορά, δεν θα επικοινωνήσουν μαζί σας με αυτόν τον τρόπο. Μερικά άλλα σημαντικά βήματα που πρέπει να θυμάστε είναι:

 • Μην ανοίγετε ποτέ έναν σύνδεσμο που σας αποστέλλεται μέσω άγνωστου αριθμού – είναι σίγουρα κακόβουλο λογισμικό ή λογισμικό ψαρέματος
 • Ποτέ μην πληκτρολογείτε STOP ως τρόπο αποτροπής περαιτέρω κειμένων – η πολύ απλή πράξη απάντησης θα μπορούσε να αυξήσει τον αριθμό των απατών που απευθύνονται εναντίον σας.

Τι γίνεται αν εγώ ή κάποιο από τα αγαπημένα μου πρόσωπα πέσει θύμα απάτης;

Πρώτα απ ‘όλα, μην ντρέπεστε ούτε στο ελάχιστο, καθώς θα μπορούσε να έχει συμβεί πραγματικά σε κανέναν. Και το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μείνετε σιωπηλοί, καθώς μπορείτε να βοηθήσετε να μην συμβεί αυτό σε άλλους.

ΕΙΧΑΤΕ IPHONE; ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Πώς να αποκλείσετε μηνύματα απάτης και κλήσεις από το τηλέφωνό σας

Προστατέψτε τους λογαριασμούς και τα τεχνολογικά σας εργαλεία για να αποφύγετε απάτες

Προστατέψτε τους λογαριασμούς και τα τεχνολογικά σας εργαλεία για να αποφύγετε απάτες
(Cyberguy.com)

,

Μπορείτε να μείνετε λίγα βήματα μπροστά από το παιχνίδι αποκλείοντας άγνωστους αριθμούς να σας καλούν ή να σας στέλνουν μηνύματα ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα.

Επίσης, είναι επίσης σκόπιμο να εγκαταστήσετε μια αξιόπιστη υπηρεσία αποκλεισμού κειμένου στο τηλέφωνό σας. Το Nomorobo είναι αυτό που προτείνω περισσότερο. Διατίθεται και στα δύο Apple App κατάστημα και το Google Play Store, η Nomboro προστατεύει τόσο σταθερά όσο και κινητά τηλέφωνα. Ενώ τα σταθερά τηλέφωνα καλύπτονται δωρεάν, τα κινητά τηλέφωνα προστατεύονται με 2 $ ανά τηλέφωνο, αλλά υπάρχει μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών για να δείτε αν είναι το κατάλληλο για εσάς.

Συμβουλεύω επίσης όλους να έχουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προστασίας από ιούς που εκτελείται σε όλες τις συσκευές τους. Δες το δικό μου ανασκόπηση ειδικών για την καλύτερη προστασία από ιούς για τις συσκευές σας Windows, Mac, Android και iOS αναζητώντας «Καλύτερο Antivirus» στο CyberGuy.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *