Το GOP αντιμετωπίζει καθυστέρηση στο ξεκλείδωμα των πλήρους εξουσιών του House, εάν ο McCarthy δεν μπορεί να κερδίσει το ηχείο

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν αποκλειστεί από την εξουσία για τέσσερα χρόνια στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, αλλά ίσως χρειαστεί να περιμένουν λίγες μέρες ακόμα προτού πάρουν τον πλήρη έλεγχο της Βουλής, χάρη στην αδυναμία των βουλευτών του GOP να συμφωνήσουν σχετικά με το ποιος θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος.

Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι δεν μπορούν να εκλέξουν πρόεδρο όταν το νέο Κογκρέσο αναλάβει καθήκοντα στις 3 Ιανουαρίου, το κόμμα δεν μπορεί να εγκρίνει ένα πακέτο κανόνων που θα διέπουν τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής. Χωρίς συγκεκριμένους κανόνες, το Σώμα δεν μπορεί να κινήσει νομοθεσία ή να εγκρίνει αναθέσεις επιτροπών για νομοθέτες.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιτροπές δεν μπορούν να αρχίσουν να εκδίδουν κλητεύσεις ή να ασκούν εποπτεία της κυβέρνησης Μπάιντεν – κάτι που οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών υποσχέθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία θα ξεκινήσει την πρώτη ημέρα της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών.

«Αυτό είναι ένα σόου sh–», είπε ένας κεντρώος Ρεπουμπλικανός της Βουλής. “Χωρίς ομιλητή, δεν μπορείτε να οργανώσετε τη Βουλή, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιτροπές δεν μπορούν να στέλνουν κλήσεις ή να πληρώνουν το προσωπικό. Υποτίθεται ότι κυβερνάμε, αλλά δεν μπορείτε να κυβερνήσετε χωρίς ομιλητή”.

Ο KEVIN MCCARTHY ΕΠΙΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΗΧΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι δεν μπορούν να εκλέξουν πρόεδρο όταν το νέο Κογκρέσο αναλάβει καθήκοντα στις 3 Ιανουαρίου, το κόμμα δεν μπορεί να εγκρίνει ένα πακέτο κανόνων που θα διέπουν τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής.

Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι δεν μπορούν να εκλέξουν πρόεδρο όταν το νέο Κογκρέσο αναλάβει καθήκοντα στις 3 Ιανουαρίου, το κόμμα δεν μπορεί να εγκρίνει ένα πακέτο κανόνων που θα διέπουν τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής.
(Kevin Dietsch/Getty Images)

Ορισμένα από τα θέματα που οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής θα πρέπει να καθυστερήσουν εάν δεν μπορεί να εμφανιστεί ομιλητής την εβδομάδα της 3ης Ιανουαρίου είναι τελετουργικά. Για παράδειγμα, οι νομοθέτες δεν θα μπορούν να τραβούν φωτογραφίες τελετουργικής ορκωμοσίας χωρίς ομιλητή στη θέση τους.

Άλλες καθυστερήσεις, ωστόσο, θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις. Η Επιτροπή Διοίκησης της Βουλής έχει προειδοποιήσει ότι χωρίς ένα πακέτο κανόνων που έχει θεσπιστεί έως τις 13 Ιανουαρίου, οι επιτροπές της Βουλής δεν θα μπορούν να αρχίσουν να πληρώνουν το προσωπικό.

ANDY BIGGS TO CALLENGE KEVIN MCCARTHY ΓΙΑ ΗΧΕΙΟ ΣΤΟ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

«Οι επιτροπές πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν ένα πακέτο Κανονισμών της Βουλής δεν εγκριθεί μέχρι το τέλος των εργασιών στις 13 Ιανουαρίου, καμία επιτροπή δεν θα μπορέσει να επεξεργαστεί τη μισθοδοσία, καθώς η εξουσία της επιτροπής για το νέο Κογκρέσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί», προειδοποίησε η επιτροπή διαχείρισης. υπόμνημα προς τους νομοθέτες.

Χωρίς τη δυνατότητα επεξεργασίας μισθοδοσίας, οι επιτροπές του Κογκρέσου ενδέχεται να αναγκαστούν να απολύσουν το προσωπικό. Αρκετοί βοηθοί του GOP είπαν στο Fox News Digital ότι θα επηρεάσει αρνητικά την ικανότητα των Ρεπουμπλικανών της Βουλής να ξεκινήσουν έρευνες επίβλεψης στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

Η πολλά υποσχόμενη επίβλεψη του GOP της κυβέρνησης Μπάιντεν δεν μπορεί να ξεκινήσει έως ότου εκλεγεί ο πρόεδρος της Βουλής.

Η πολλά υποσχόμενη επίβλεψη του GOP της κυβέρνησης Μπάιντεν δεν μπορεί να ξεκινήσει έως ότου εκλεγεί ο πρόεδρος της Βουλής.
(Anna Moneymaker)

Εκτός της εποπτείας, οι επιτροπές θα περιορίζονται στη διεξαγωγή άλλων καθηκόντων, συμπεριλαμβανομένων των ακροάσεων για εκκρεμή νομοθεσία. Αυτό μπορεί να μην είναι τόσο λογιστικό πρόβλημα εάν δεν υπάρχει ένα πακέτο ηχείων και κανόνων.

Επηρεάζει, ωστόσο, την ικανότητα του GOP να δείχνει στους ψηφοφόρους τις προτεραιότητές του από τότε που του ανατέθηκε ο έλεγχος του Σώματος.

Ο εισερχόμενος ηγέτης της πλειοψηφίας της Βουλής, Steve Scalise, R-La., αποκάλυψε μια λίστα με 10 νομοσχέδια την Παρασκευή που οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να εγκρίνουν εντός των πρώτων δύο εβδομάδων από τη διοίκηση της Βουλής. Ο κατάλογος περιλαμβάνει νομοθεσία για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, τον αποκλεισμό της χρηματοδότησης των φορολογουμένων για τις αμβλώσεις και την καταπολέμηση της αυξανόμενης εγκληματικότητας.

«Ο αμερικανικός λαός μίλησε στις 8 Νοεμβρίου και αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για μια νέα κατεύθυνση», έγραψε ο Scalise σε επιστολή του προς τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής.

Κανένα από τα νομοσχέδια δεν μπορεί να εξεταστεί χωρίς ένα πακέτο ηχείων και κανόνων.

"Ο αμερικανικός λαός μίλησε στις 8 Νοεμβρίου και αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για μια νέα κατεύθυνση," Ο εκπρόσωπος Steve Scalise, R-La., έγραψε σε επιστολή προς τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής.

“Ο αμερικανικός λαός μίλησε στις 8 Νοεμβρίου και αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για μια νέα κατεύθυνση”, έγραψε ο βουλευτής Steve Scalise, R-La., σε επιστολή προς τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής.
(AP Photo/Andrew Harnik)

Η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι Ρεπουμπλικάνοι έρχεται αφότου το κόμμα κέρδισε μια στενή πλειοψηφία στη Βουλή στις ενδιάμεσες εκλογές. Παρά τις σημαντικές συζητήσεις για ένα κόκκινο κύμα, οι Ρεπουμπλικάνοι πρόκειται να έχουν μόνο μια περιορισμένη πλειοψηφία 222 εδρών σε σύγκριση με 213 έδρες για τους Δημοκρατικούς.

Ο ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Kevin McCarthy, βλέπει ήδη τη δυσκολία να διαχειριστεί μια τόσο περιορισμένη πλειοψηφία με την προσπάθειά του να γίνει ομιλητής. Αν και υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών στελεχών του, ο μαχόμενος Ρεπουμπλικανός από την Καλιφόρνια έχει προκαλέσει την αντίθεση τουλάχιστον πέντε βουλευτών του GOP.

,

Η αντιπολίτευση είναι δυνητικά ανυπέρβλητη δεδομένου ότι απαιτούνται 218 ψήφοι για να εδραιωθεί η ομιλία στο βήμα της Βουλής στις 3 Ιανουαρίου, με την προϋπόθεση ότι κάθε νομοθέτης είναι παρών και ψηφίζει.

Οι σύμμαχοι του McCarthy λένε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην ηγεσία του, ακόμη και όταν οι αντίπαλοι του GOP έχουν εδραιωθεί.

«Ο Κέβιν έχει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας από εμάς και θα τον ψηφίσουμε, είτε πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο είτε για 100 ψηφοδέλτια», δήλωσε ο εκλεγμένος βουλευτής Mike Lawler, RN.Y.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *