Το σμήνος ρωσικών drones συνεχίζει την πρωτοχρονιάτικη επίθεση στο Κίεβο

Η Ρωσία συνέχισε την επίθεσή της στην υποδομή της Ουκρανίας στο Κίεβο με ένα σμήνος εκρηκτικών drones όλο το πρωί της Δευτέρας.

Οι επιθέσεις της Ρωσίας στο Κίεβο είναι ανελέητες από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η Ρωσία ακολούθησε την εορταστική της πυραυλική επίθεση με drones που πέταξαν στην πόλη λίγο μετά τα μεσάνυχτα το πρωί της Δευτέρας. Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν και τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν στην καρδιά του Κιέβου, σύμφωνα με τους New York Times.

Η Ρωσία έχει κάνει ανελέητη χρήση των ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed-136 από την πτώση. Τα drones έχουν μεγάλη εμβέλεια και εκρήγνυνται κατά την πρόσκρουση.

Οι ουκρανικές αντιαεροπορικές άμυνες καταρρίπτουν τακτικά τα περισσότερα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη όταν πλησιάζουν τους στόχους τους, ο τεράστιος όγκος των χτυπημάτων επιτρέπει σε ορισμένους να εκραγούν.

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΗ ΧΑΡΚΙΒ

Μια γενική άποψη δείχνει την πλατεία Ανεξαρτησίας και τον ορίζοντα του Κιέβου στις 19 Οκτωβρίου 2022, εν μέσω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.  (Φωτογραφία BULENT KILIC / AFP) (Φωτογραφία BULENT KILIC/AFP μέσω Getty Images)

Μια γενική άποψη δείχνει την πλατεία Ανεξαρτησίας και τον ορίζοντα του Κιέβου στις 19 Οκτωβρίου 2022, εν μέσω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. (Φωτογραφία BULENT KILIC / AFP) (Φωτογραφία BULENT KILIC/AFP μέσω Getty Images)
(BULENT KILIC/AFP μέσω Getty Images)

ΑΡΧΕΙΟ - Αυτή η αχρονολόγητη φωτογραφία που κυκλοφόρησε από τη Διεύθυνση Στρατηγικών Επικοινωνιών του ουκρανικού στρατού δείχνει τα συντρίμμια αυτού που το Κίεβο περιέγραψε ως ιρανικό drone Shahed που καταρρίφθηκε κοντά στο Kupiansk της Ουκρανίας.  (Διεύθυνση Στρατηγικών Επικοινωνιών του ουκρανικού στρατού μέσω AP, Αρχείο)

ΑΡΧΕΙΟ – Αυτή η αχρονολόγητη φωτογραφία που κυκλοφόρησε από τη Διεύθυνση Στρατηγικών Επικοινωνιών του ουκρανικού στρατού δείχνει τα συντρίμμια αυτού που το Κίεβο περιέγραψε ως ιρανικό drone Shahed που καταρρίφθηκε κοντά στο Kupiansk της Ουκρανίας. (Διεύθυνση Στρατηγικών Επικοινωνιών του ουκρανικού στρατού μέσω AP, Αρχείο)
(Διεύθυνση Στρατηγικών Επικοινωνιών του ουκρανικού στρατού μέσω AP, Αρχείο)

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό αντιαεροπορικές άμυνες που παρέχονται από τις ΗΠΑ για να προστατεύσει τις μεγάλες πόλεις της. Οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στη χώρα.

Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «BEST WEEK» ΥΠΕΡ 36ΩΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΔΙΟΥ

Η ροή των όπλων έχει ασκήσει πίεση στα αποθέματα των ΗΠΑ και το Κογκρέσο ενέκρινε έναν τεράστιο προϋπολογισμό χορηγώντας στο Πεντάγωνο σχεδόν 900 δισεκατομμύρια δολάρια για ανακατασκευή.

Το παραδοσιακό μέτρο της στρατιωτικής ετοιμότητας των ΗΠΑ ήταν η ικανότητά τους να προμηθεύει και να διεξάγει δύο μεγάλες συγκρούσεις σε ξεχωριστές περιοχές του πλανήτη. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, υποστήριξε τον Δεκέμβριο ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έχει αποκαλύψει αδυναμίες σε αυτή την ετοιμότητα.

«Περάσαμε έξι χρόνια Stingers σε 10 μήνες», δήλωσε στους NYT ο διευθύνων σύμβουλος της Raytheon, Greg Hayes. «Έτσι θα μας πάρει πολλά χρόνια για να ξαναγεμίσουμε και να αναπληρώσουμε».

ΑΡΧΕΙΟ - Το Πεντάγωνο φαίνεται από το Air Force One καθώς πετά πάνω από την Ουάσιγκτον, 2 Μαρτίου 2022. Ένα νέο γραφείο του Πενταγώνου που δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί αναφορές αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων έχει λάβει "αρκετές εκατοντάδες" νέων αναφορών, αλλά κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής για εξωγήινη ζωή.  Αυτό σύμφωνα με την ηγεσία του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλους τους τομείς.

ΑΡΧΕΙΟ – Το Πεντάγωνο φαίνεται από το Air Force One καθώς πετά πάνω από την Ουάσιγκτον, 2 Μαρτίου 2022. Ένα νέο γραφείο του Πενταγώνου που δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί αναφορές αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων έχει λάβει “αρκετές εκατοντάδες” νέες αναφορές, αλλά δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία εξωγήινη ζωή. Αυτό σύμφωνα με την ηγεσία του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλους τους τομείς.
((AP Photo/Patrick Semansky, Αρχείο))

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αντιδρά καθώς περπατά για να χαιρετήσει τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ πριν από μια συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022, στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αντιδρά καθώς περπατά για να χαιρετήσει τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ πριν από μια συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022, στο Μπαλί της Ινδονησίας.
(AP Photo/Alex Brandon)

,

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο, και υπάρχουν σχέδια να στείλουν πολύ περισσότερα. Η βοήθεια είναι τέτοια που είναι η κυβέρνηση του Προέδρου Μπάιντεν αγωνίζεται να παρακολουθήσει για το πώς χρησιμοποιείται η βοήθεια. Ο όγκος της βοήθειας των ΗΠΑ προς τη χώρα έχει προκαλέσει ορισμένους σκεπτικιστές εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, οι οποίοι ζητούν μεγαλύτερη ευθύνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *