Τι είναι το Google Home System; Τρόποι για να μεταμορφώσει τη ζωή σας.

Το σύστημα Google Home ξεκίνησε ως ένα απλό ασύρματο ηχείο που μπορούσε να λάβει φωνητικές εντολές. Ωστόσο, έχει γίνει ένα ισχυρό σύστημα για την αυτοματοποίηση του σπιτιού σας. Ελεγχόμενο από την εφαρμογή Google Home, σας επιτρέπει να κάνετε ερωτήσεις, να εκκινείτε εφαρμογές και να δημιουργείτε ρουτίνες που ελέγχουν τις συσκευές του σπιτιού σας. Η εφαρμογή Google Home είναι διαθέσιμη για OS και Android συσκευές.

Η εφαρμογή Google Home σάς επιτρέπει να κάνετε ερωτήσεις και να εκκινείτε εφαρμογές.

Η εφαρμογή Google Home σάς επιτρέπει να κάνετε ερωτήσεις και να εκκινείτε εφαρμογές.
(Cyberguy.com)

Τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε με το Google Home;

Θα χρειαστείτε μια συσκευή ηχείου Google Home όπως αυτήGoogle Nest mini,μια εφαρμογή Google Home, ή έναν λογαριασμό Google/Gmail για να χρησιμοποιήσετε το Google Home. Η εφαρμογή Google Home θα σας καθοδηγήσει στη ρύθμιση και θα μπορείτε να προσθέσετε άλλες πληροφορίες, όπως την τοποθεσία σας, ώστε να λαμβάνετε τοπικές ενημερώσεις για τον καιρό ή την κυκλοφορία. Θα θελήσετε επίσης να συνδέσετε την εφαρμογή Google Home με άλλες εφαρμογές όπως το Spotify ή το Google Photos για να αυξήσετε τη λειτουργικότητα της συσκευής.

Τι είδους πράγματα μπορώ να κάνω με το Google Home;

Εν ολίγοις, το Google Home είναι ο εικονικός σας μπάτλερ, δημιουργώντας έναν κόσμο δυνατοτήτων για χρήστες όπως εσείς και εγώ: Πείτε βασικές φωνητικές εντολές για να ξεκινήσετε μια αγαπημένη λίστα αναπαραγωγής. Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια ερώτηση για απολύτως οτιδήποτε. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ρωτήσετε τον Βοηθό Google αντί να το αναζητήσετε στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που σας δίνει τον καιρό και την κυκλοφορία σε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε πρωί.

Η ασφάλεια σπιτιού είναι μια άλλη δημοφιλής χρήση με το Google Home. Όταν ενεργοποιείται ένας εξωτερικός αισθητήρας φωτός ή κίνησης, το Google Home μπορεί να ενεργοποιήσει έναν έξυπνο λαμπτήρα μέσα στο σπίτι, δημιουργώντας την εντύπωση ότι κάποιος έχει παρατηρήσει έναν ήχο έξω. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ρουτίνες που ανάβουν τα εσωτερικά φώτα σύμφωνα με ένα πρόγραμμα, εάν λείπετε.

Η εφαρμογή Google Home σάς επιτρέπει να ελέγχετε τις συσκευές του σπιτιού σας.

Η εφαρμογή Google Home σάς επιτρέπει να ελέγχετε τις συσκευές του σπιτιού σας.
(Cyberguy.com)

ΓΙΑΤΙ Η ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ IPHONE ΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΜΟΝΗ ΣΑΜΒΟΛΑΖΕΙ;

Τι τύποι συσκευών λειτουργούν με το Google Home;

Υπάρχουν εκατοντάδες συσκευές με δυνατότητα Google Home, με περισσότερες να κυκλοφορούν συνεχώς στην αγορά:

 • Έξυπνα βύσματαμπορεί να επιτρέψει στους χρήστες να ελέγχουν μη έξυπνες συσκευές παρέχοντας ή αφαιρώντας ρεύμα. Μπορείτε να τα διαχειριστείτε όλα αυτά μέσω της εφαρμογής Google Home.
 • Το Google Home μπορεί να ελέγχει τις σκούπες ρομπότ.
 • Με το έξυπνο Google Home ενεργοποιημένοκουδούνια πόρταςήκάμερεςμπορείτε εύκολα να δείτε ποιος βρίσκεται στην πόρτα από οπουδήποτε στο σπίτι, την πόλη σας ή τον κόσμο — ουσιαστικά, όπου κι αν έχετε σύνδεση.
 • Έξυπνοι θερμοστάτεςκαι τα κουδούνια της πόρτας σάς επιτρέπουν να ελέγχετε χειροκίνητα τους κύκλους θέρμανσης και ψύξης του σπιτιού σας ή να το αυτοματοποιείτε πλήρως χρησιμοποιώντας γεωφράχτη, έτσι ώστε όταν το σπίτι είναι άδειο, η θέρμανση να επιστρέφει.
 • Οι κλειδαριές παραθύρων και θυρών μπορούν να κλειδωθούν ή να ξεκλειδωθούν από απόσταση και οι κάμερες μπορούν να καταγράφουν την εξωτερική και εσωτερική κίνηση.

Λήψη ειδοποιήσεων όταν μια συσκευή εντάσσεται στην Ομάδα Google Home

Θα πρέπει πάντα να ειδοποιείστε όταν μια άλλη συσκευή εντάσσεται στην Ομάδα σας στο Google Home, ειδικά αν είστε το μόνο άτομο στο νοικοκυριό σας. Η ομάδα σας στο Google Home αποτελείται από όλες τις συσκευές Google και Chromecast που έχουν ρυθμιστεί στο σπίτι σας και θα θέλετε πάντα να τις γνωρίζετε και να τις ελέγχετε και να μην έχετε εκπλήξεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε πάντα εάν κάποιος προσπαθεί να εισβάλει στον Λογαριασμό σας Google ή να προσθέσει άλλη συσκευή χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Δείτε πώς μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για την Αρχική Ομάδα Google:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Google Home.
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ειδοποιήσεις.
 • Εναλλαγή σε Άτομα και συσκευές.
Η εφαρμογή Google Home είναι διαθέσιμη για συσκευές iOS και Android.

Η εφαρμογή Google Home είναι διαθέσιμη για συσκευές iOS και Android.
(Cyberguy.com)

ΠΩΣ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ GOOGLE ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΣΦΑΛΟΙ ΠΑΝΤΑ

Ρυθμίσεις απορρήτου

Οι ρυθμίσεις απορρήτου σας είναι μια από τις πιο βασικές λειτουργίες της συσκευής σας Google Home. Ελέγχουν ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες σε αυτό, ιδιωτικά δεδομένα και ακόμη και τη δραστηριότητα ιστού. Θα πρέπει να ελέγξετε ξανά για να δείτε ποιες ενέργειες έχετε εξουσιοδοτήσει συγκεκριμένα και να απενεργοποιήσετε οτιδήποτε δεν θυμάστε να συναινέσετε. Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Google Home.
 • Πατήστε στο προσωπικό σας εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία.
 • Επιλέξτε Εσείς από τη γραμμή μενού.
 • Πατήστε τα δεδομένα σας στον Βοηθό για να δείτε ποιες πληροφορίες έχετε καταχωρίσει.

Διαγραφή ορισμένων ή όλων των προσωπικών σας δεδομένων

Ο Βοηθός Google αποθηκεύει ηχογραφήσεις κάθε φωνητικής εντολής που έχει ακούσει ποτέ το Google Home, κάτι που βοηθά το λογισμικό να κατανοεί τη φωνή σας και να εκτελεί καλύτερα τις μελλοντικές εντολές. Ωστόσο, δεν είναι κρίσιμο για τη λειτουργία της συσκευής. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε αυτό και όλα τα άλλα δεδομένα:

 • Μεταβείτε στη σελίδα Τα δεδομένα σας στη σελίδα Βοηθός.
 • Κάτω από τη δραστηριότητα του Βοηθού σας, πατήστε Η δραστηριότητά μου.
 • Στα δεξιά της γραμμής αναζήτησης στο επάνω μέρος της σελίδας, πατήστε το εικονίδιο τριών στοιβαγμένων κουκκίδων.
 • Πατήστε Διαγραφή δραστηριότητας κατά.
 • Εάν θέλετε να ξεκινήσετε από την αρχή με καθαρή πλάκα, πατήστε Όλη η ώρα. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε να διαγράψετε όλα τα δεδομένα που συλλέχθηκαν την τελευταία ώρα ή την τελευταία ημέρα ή να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο εύρος, ας πούμε, από την ημέρα που ξεκινήσατε να χρησιμοποιείτε το Google Home μέχρι τον περασμένο μήνα.
 • Η εφαρμογή θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να διαγράψετε τη δραστηριότητά σας στον Βοηθό Google για την καθορισμένη περίοδο. Πατήστε Διαγραφή για επιβεβαίωση.
 • Θα δείτε αυτό το μήνυμα: “Η διαγραφή ολοκληρώθηκε”. Στην κάτω δεξιά γωνία. Πατήστε το Κατάλαβα για να επιστρέψετε στην κύρια σελίδα Δραστηριότητα του Βοηθού Google.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ APPLE: 5 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ

ο πιο ακραία επιλογή απορρήτου είναι: Παύση όλων των δραστηριοτήτων

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τον Βοηθό Google να μην διατηρεί πλέον αρχεία καταγραφής των δεδομένων σας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα με το πόσο καλά λειτουργεί ο Βοηθός Google. Εάν το απόρρητό σας είναι υψίστης σημασίας για εσάς και είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε, από μερικές δυσλειτουργίες από καιρό σε καιρό έως έναν εντελώς μη λειτουργικό Βοηθό Google, από την κύρια σελίδα Δραστηριότητα Βοηθού Google:

 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Η Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών είναι ενεργοποιημένη και πατήστε Αλλαγή ρύθμισης.
 • Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στη Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών.

Θα εμφανιστεί μια οθόνη, προειδοποιώντας ότι “η παύση της Δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών μπορεί να περιορίσει ή να απενεργοποιήσει πιο εξατομικευμένες εμπειρίες στις υπηρεσίες Google”. Στο κάτω μέρος αυτής της οθόνης, πατήστε Παύση για να σταματήσει η Google να καταγράφει τη δραστηριότητά σας. Λάβετε υπόψη ότι η αλλαγή αυτής της ρύθμισης δεν διαγράφει τα προσωπικά σας δεδομένα από την Google. Αποτρέπει μόνο το Google Assistant από την εγγραφή περισσότερων δεδομένων στο μέλλον.

Αφού πατήσετε Παύση, θα επιστρέψετε στην κύρια σελίδα Δραστηριότητα του Βοηθού Google.

Τα διασκεδαστικά πράγματα – πραγματοποίηση κλήσεων

Ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του Google Home είναι ότι μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις χωρίς να χρειάζεται να κάνετε καμία από τις εργασίες. Ωστόσο, για να λειτουργήσει σωστά αυτή η δυνατότητα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμιστεί σωστά. Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το Google Home εμφανίζει πάντα τον κύριο αριθμό τηλεφώνου σας όταν ζητάτε να πραγματοποιήσετε μια κλήση:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Google Home.
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
 • Στις Υπηρεσίες Google Assistant, πατήστε Κλήσεις φωνής και βίντεο.
 • Επιλέξτε Κλήσεις μέσω κινητού.
 • Εάν δεν έχει ρυθμιστεί ακόμα, επιλέξτε Ο δικός σας αριθμός και, στη συνέχεια, προσθέστε ή αλλάξτε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Στη συνέχεια, η Google θα σας στείλει έναν κωδικό επαλήθευσης για να τον εισάγετε στην επόμενη οθόνη.
 • Μόλις προστεθεί ο αριθμός σας, βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί ο δικός σας αριθμός τηλεφώνου κάτω από τις συνδεδεμένες υπηρεσίες σας.
 • Μεταβείτε στις Επαφές και επιλέξτε Μεταφόρτωση τώρα για να συγχρονίσετε τις επαφές από το τηλέφωνό σας.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ KURT CYBERGUY ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ, ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ

Nest Learning Thermostat που εμφανίζει το λογότυπο της Google σε έξυπνο σπίτι στο Lafayette, Καλιφόρνια, 17 Ιανουαρίου 2021.

Nest Learning Thermostat που εμφανίζει το λογότυπο της Google σε έξυπνο σπίτι στο Lafayette, Καλιφόρνια, 17 Ιανουαρίου 2021.(Φωτογραφία από Smith Collection/Gado/Getty Images.)

Αλλάζοντας το ψευδώνυμό σας

Ένα χαρακτηριστικό με το οποίο μπορείτε να διασκεδάσετε περισσότερο είναι να σας καλεί η συσκευή Google Home με ένα ψευδώνυμο, το οποίο μπορεί να είναι όποιο όνομα θέλετε. Ακόμα κι αν είναι κάτι τόσο ανόητο όπως το «Big Foot» ή το «Mr. Πρόεδρε, υπάρχει ένας τρόπος να ζητήσετε από τη συσκευή σας να σας καλεί ό,τι θέλετε (και ναι, συμπεριλαμβάνονται και οι ατάκες).

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Google Home.
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Περισσότερες ρυθμίσεις.
 • Κάτω από Εσείς, πατήστε Ψευδώνυμο.
 • Μεταβείτε στην ενότητα Πώς πρέπει να σας αποκαλεί ο Βοηθός; Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
 • Πατήστε Αναπαραγωγή για να ακούσετε πώς λέει το όνομά σας ο Βοηθός Google. Αν λέει λάθος το όνομα, δοκιμάστε να γράψετε φωνητικά.

,

Δημιουργία ομάδας ηχείων

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το τζαμάρισμα στην αγαπημένη σας μουσική. Ωστόσο, μπορείτε να βελτιώσετε την ακουστική σας εμπειρία διπλασιάζοντας ή ακόμα και τριπλασιάζοντας τον ήχο σας ομαδοποιώντας τις συσκευές σας. Ομαδοποιώντας πολλά ηχεία, μπορείτε να φτιάξετε ένα ηχοσύστημα ολόκληρου του σπιτιού και να το μετατρέψετε σε πραγματικό πάρτι.

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Google Home και πατήστε το σύμβολο + στην επάνω αριστερή γωνία.
 • Πατήστε Create Speaker Group και επιλέξτε όλα τα ηχεία που θέλετε να προσθέσετε.
 • Πατήστε Επόμενο.
 • Ονομάστε την ομάδα ηχείων και πατήστε Αποθήκευση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *