Ρωτήστε τον Kurt: Είναι ασφαλή τα βίντεο TiKTok για προβολή εκτός της εφαρμογής;

Ποιος δεν λαμβάνει βίντεο του TikTok που του αποστέλλονται από φίλους ή συγγενείς μέσω μηνύματος κειμένου ή email, με αποτέλεσμα να τα παρακολουθούμε στο τρέχον πρόγραμμα περιήγησής μας; Ακόμα κι αν δεν έχετε λογαριασμό TikTok, μπορεί να σας κάνει ευάλωτους σε αυτούς.

Η Bellamarie M, η οποία παρακολουθεί συχνά βίντεο TikTok εκτός της εφαρμογής, μου έγραψε ανησυχώντας για αυτό ακριβώς το θέμα:

“Καμία από τις συσκευές μας δεν έχει την εφαρμογή TikTok, αλλά ο σύζυγός μου χρησιμοποιεί το Facebook και περιστασιακά βλέπει ένα βίντεο TikTok, κυρίως χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο. Μπορούν να καταγραφούν τα δεδομένα/χρήση του με απλή προβολή ή χρειάζεται να εγκατασταθεί η εφαρμογή στη συσκευή που χρησιμοποιείται ? Τα τηλέφωνά μας έχουν εγκατεστημένη μια εφαρμογή ασφαλείας που σαρώνει για ζητήματα ασφαλείας, αλλά ήθελε να λάβει τη γνώμη σας για το θέμα.”

Όταν πρόκειται για τις προσωπικές μας πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει πραγματικά να είμαστε προσεκτικοί, ειδικά όταν πρόκειται για το TikTok. Βλέπετε, η TikTok ανήκει σε μια κινεζική εταιρεία, την ByteDance, η οποία υποχρεούται από το νόμο να παρέχει δεδομένα και πληροφορίες που συλλέγει στην κινεζική κυβέρνηση αμέσως. Ο αρκετά προηγμένος αλγόριθμος του TikTok μπορεί εύκολα να παρακολουθεί το ιστορικό αναζήτησής σας, αφήνοντάς με να αναρωτιέμαι πόσα γνωρίζει η κινεζική κυβέρνηση για όσους από εμάς χρησιμοποιούν το TikTok.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ KURT CYBERGUY ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ, ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ

Όταν πρόκειται για τις προσωπικές μας πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει πραγματικά να είμαστε προσεκτικοί, ειδικά όταν πρόκειται για το TikTok.

Όταν πρόκειται για τις προσωπικές μας πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει πραγματικά να είμαστε προσεκτικοί, ειδικά όταν πρόκειται για το TikTok.
(Kurt Knutsson)

Σας ακολουθεί το TikTok εκτός της εφαρμογής;

Οι ανησυχίες της Bellamarie M είναι έγκυρες, καθώς το TikTok είναι γνωστό ότι αποτελεί πιο σημαντική απειλή για το απόρρητο και την ασφάλεια κάποιου από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή κοινωνικών μέσων που είναι διαθέσιμη σήμερα. Το TikTok είναι γνωστό για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς όλων των χρηστών του, δηλαδή τους τύπους βίντεο που βλέπουν, τους αρέσουν και μοιράζονται.

Η ΙΝΤΙΑΝΑ ΜΠΛΟΚΕΙ ΤΟ TIKTOK ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, ΕΝΩΝΕΙ 19 ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Για να απαντήσετε στην ερώτηση του Bellamarie σχετικά με την παρακολούθηση βίντεο TikTok στο Facebook, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα:

1) Μερικές φορές, θα δείτε βίντεο με το λογότυπο “TikTok” να αναπαράγονται επί Facebook. Εάν παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο στο Facebook, μπορεί να είναι ένα εξαγόμενο βίντεο που ζει στο Facebook. Αυτό το εξαγόμενο βίντεο δεν συνδέεται με το TikTok. Επομένως, το TikTok δεν μπορεί να σας παρακολουθήσει με οποιαδήποτε ικανότητα.

2) Μπορεί να δείτε μια μικρογραφία με ένα εικονίδιο αναπαραγωγής στο Facebook, με μια γκρι γραμμή κάτω από αυτό που υποδεικνύει ότι η πηγή είναι το TikTok. Εάν κάνετε κλικ σε αυτό το εικονίδιο αναπαραγωγής, θα σας μεταφέρει στο TikTok στην ιστοσελίδα του ή στην εφαρμογή του.

Τώρα, εάν έχετε λογαριασμό στο TikTok και μεταφερθείτε στη σελίδα ή την εφαρμογή που έχετε συνδεθεί για να το παρακολουθήσετε, τότε γίνεται κάποια παρακολούθηση.

Ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να εμφανιστεί ένα βίντεο TikTok στο Facebook.

Ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να εμφανιστεί ένα βίντεο TikTok στο Facebook.
(Kurt Knutsson)

Ωστόσο, ας υποθέσουμε ότι μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του TikTok που δεν είναι συνδεδεμένο για να δείτε το βίντεο χωρίς να συνδεθείτε σε λογαριασμό TikTok. Σε αυτήν την περίπτωση, το TikTok μπορεί ακόμη να σε παρακολουθεί.

Η GREENWALD ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ TIKTOK ΓΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Σύμφωνα με μια μελέτη Consumer Reports, το TikTok παρακολουθεί ορισμένες πληροφορίες, όπως τη διεύθυνση IP σας και το ιστορικό περιήγησης, ενώ χρησιμοποιείτε την εφαρμογή ή τον ιστότοπο, είτε είστε συνδεδεμένοι σε λογαριασμό TikTok. Ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι παρακολουθούν μόνο άτομα που δεν έχουν λογαριασμό TikTok για “συγκεντρωτικές αναφορές”, που δεν έχουν σκοπό να τους επιβάλουν διαφημίσεις – αντί να “βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα” της διαφημιστικής υπηρεσίας του TikTok εξετάζοντας τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειές τους.

Ποιες πληροφορίες συλλέγει το TikTok;

Από όσο γνωρίζουμε, το TikTok δεν προσπαθεί να παραβιάσει τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς ή να παραβιάσει την κοινωνική σας ασφάλιση. Αντίθετα, παρακολουθούν τη συμπεριφορά σας στην εφαρμογή και στο Διαδίκτυο για να καθορίσουν τα ενδιαφέροντά σας, τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειές σας.

ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ TIKTOK, ΚΑΛΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ: «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΕΝΤΑΝΥΛΗ»

Μέσω εικονοστοιχείων, άλλες εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες που κοινοποιούνται στο TikTok για διαφημιστικούς σκοπούς. Εάν παρακολουθείτε βίντεο TikTok αποκλειστικά σε άλλη πλατφόρμα, όπως το Facebook ή το Instagram, και δεν έχετε δημιουργήσει ποτέ λογαριασμό TikTok, έχουν πρόσβαση σε πολύ λιγότερες πληροφορίες από ό,τι θα είχαν διαφορετικά.

Μέσω εικονοστοιχείων, άλλες εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες που κοινοποιούνται στο TikTok για διαφημιστικούς σκοπούς.

Μέσω εικονοστοιχείων, άλλες εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες που κοινοποιούνται στο TikTok για διαφημιστικούς σκοπούς.
(Kurt Knutsson)

Χρησιμοποιήστε το TikTok με δική σας ευθύνη

Όλες οι ανησυχίες σχετικά με τη χρήση του TikTok είναι βεβαίως κατανοητές, και ενώ για κάποιους είναι ακαταμάχητο, να έχετε κατά νου ότι ο πιο έξυπνος τρόπος εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το TikTok είναι να περιορίσετε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε στις οποίες μπορεί να έχει πρόσβαση το TikTok από εσάς.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΣΤΟ TWITTER ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΚΤΟΚ: «Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ»

Αυτές οι ρυθμίσεις περιορίζουν πόσες πληροφορίες μπορεί να έχει πρόσβαση το TikTok από εσάς

  • Απενεργοποιήστε την κοινή χρήση των επαφών και των φίλων σας στο Facebook με το TikTok
  • Απενεργοποιήστε την εξατομικευμένη στόχευση διαφημίσεων
  • Κρατήστε το προφίλ σας ανώνυμο
  • Περιορίστε τους ανθρώπους να σας βρίσκουν.
  • Διατηρήστε τον λογαριασμό σας ιδιωτικό κάνοντας κλικ στο προφίλ->, στη συνέχεια, στη γραμμή μενού-> στη συνέχεια κάνοντας κλικ στις ρυθμίσεις και το απόρρητο-> και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στο. privacy-> μετά ενεργοποιήστε τον ιδιωτικό λογαριασμό
Μάθετε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις απορρήτου σας στο TikTok κάνοντας αναζήτηση "απορρήτου στο TikTok" κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού στην κορυφή του CyberGuy.com.

Μάθετε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις απορρήτου σας στο TikTok αναζητώντας “απόρρητο στο TikTok” κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού στο επάνω μέρος του CyberGuy.com.
(Kurt Knutsson)

Μάθετε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις απορρήτου σας στο TikTok αναζητώντας “απόρρητο στο TikTok” κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού στο επάνω μέρος του CyberGuy.com.

Μάθετε πόσα γνωρίζει το TikTok για εσάς

Όποιος έχει λογαριασμό TikTok έχει το δικαίωμα να ζητήσει όλα τα δεδομένα που έχει συλλέξει η TikTok από αυτόν. Για να το κάνω αυτό:

  • Εκκινήστε την εφαρμογή TikTok
  • Μεταβείτε στο προφίλ σας κάτω δεξιά και μετά πατήστε το μενού τριών γραμμών στην επάνω δεξιά γωνία
  • Πατήστε Ρυθμίσεις και Απόρρητο > Απόρρητο > πατήστε Λήψη των δεδομένων σας
  • Το TikTok θα σας στείλει έναν σύνδεσμο σε λίγες μέρες για να κατεβάσετε τα δεδομένα σας
  • Ο σύνδεσμος λήγει 4 ημέρες μετά την αποστολή

Ο JOE ROGAN ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΕΙ ΤΗΝ ΤΙΚΤΟΚ: «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΟΥ»

Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν πολλά δεδομένα που συλλέγει η TikTok που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αργότερα εναντίον σας. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το TikTok, τόσο περισσότερο γνωρίζουν τι προκαλεί αντίδραση σε εσάς. Το TikTok μαθαίνει και καταγράφει ποια βίντεο τραβούν περισσότερο την προσοχή σας και με ποια βίντεο αλληλεπιδράτε ή σας αρέσουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι η κομμουνιστική Κίνα να αποφασίσει να αναλάβει το TikTok για να σας τροφοδοτήσει με προπαγάνδα. Το πιο τρομακτικό μέρος είναι ότι ποτέ δεν θα καταλάβεις ότι συμβαίνει.

,

Για περισσότερες από τις συμβουλές ασφαλείας μου, μεταβείτε στο CyberGuy.com και φροντίστε να εγγραφείτε στο δωρεάν ενημερωτικό δελτίο αναφορών CyberGuy κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο “Δωρεάν ενημερωτικό δελτίο” στο επάνω μέρος του ιστότοπού μου.

Πνευματικά δικαιώματα 2023 CyberGuy.com. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Τα άρθρα και το περιεχόμενο του CyberGuy.com ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους συνεργατών που κερδίζουν προμήθεια όταν πραγματοποιούνται αγορές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *