Περισσότεροι από 60.000 έρχονται να δουν τη σορό του Ομότιμου Πάπα Βενέδικτου XVI την πρώτη μέρα

Την παραμονή της πρώτης ημέρας της διάθεσης της σορού του Ομότιμου Πάπα Βενέδικτου για προβολή, η ιταλική αστυνομία προέβλεψε 30.000 επισκέπτες. Μέχρι το τέλος της βραδιάς, 65.000 άνθρωποι πέρασαν από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Καθώς άρχιζε η μέρα, 10 παπικοί κύριοι – λαϊκοί βοηθοί του Πάπα – μετέφεραν το σώμα σε ένα ξύλινο φορείο καλυμμένο με ύφασμα στο χώρο ανάπαυσής του μπροστά από τον κύριο βωμό.

Οι άνθρωποι περιμένουν σε μια ουρά για να μπουν στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, όπου ο αείμνηστος Πάπας Βενέδικτος 16 βρίσκεται στο Βατικανό, Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023. Βενέδικτος XVI, ο Γερμανός θεολόγος που θα μείνει στη μνήμη ως ο πρώτος Πάπας στο 600 χρόνια για να παραιτηθεί, πέθανε, ανακοίνωσε το Βατικανό το Σάββατο.  Ήταν 95.

Οι άνθρωποι περιμένουν σε μια ουρά για να μπουν στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, όπου ο αείμνηστος Πάπας Βενέδικτος 16 βρίσκεται στο Βατικανό, Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023. Βενέδικτος XVI, ο Γερμανός θεολόγος που θα μείνει στη μνήμη ως ο πρώτος Πάπας στο 600 χρόνια για να παραιτηθεί, πέθανε, ανακοίνωσε το Βατικανό το Σάββατο. Ήταν 95.
(AP Photo/Alessandra Tarantino)

Ο ΠΑΠΑΠΟΣ Ο ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΙΣΤ’ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 95 ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Ένας Ελβετός φρουρός –θρυλικοί φρουροί του Πάπα που χρονολογούνται από το 1506– χαιρέτησε το σώμα του Βενέδικτου καθώς μεταφέρθηκε από τον χώρο του μοναστηριού όπου πέθανε ο 95χρονος ποντίφικας, στη Βασιλική μέσω βαν. Ο επί μακρόν γραμματέας του Βενέδικτου, Αρχιεπίσκοπος Γκέοργκ Γκενσβάιν, ακολούθησε πίσω με τα πόδια μαζί με μια ομάδα αφιερωμένων λαϊκών που υπηρέτησαν στο σπίτι του Βενέδικτου.

Πριν επιτραπεί ο γενικός λαός να μπει στη βασιλική, απαγγέλλονταν προσευχές και ο αρχιερέας της βασιλικής, ο καρδινάλιος Μάουρο Γκαμπέτι, ράντισε με αγιασμό πάνω από το σώμα. Τα χέρια του Βενέδικτου ήταν ενωμένα, ένα κομπολόι γύρω από τα δάχτυλά του.

Τη Δευτέρα, το Βατικανό επιβεβαίωσε τα ευρέως αναφερόμενα σχέδια ταφής. Σύμφωνα με τις επιθυμίες του, ο τάφος του Βενέδικτου θα βρίσκεται στην κρύπτη του σπηλαίου κάτω από τη βασιλική που χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά από τον Άγιο Ιωάννη Παύλο Β’, πριν το σώμα του αγίου μεταφερθεί στον επάνω όροφο στην κύρια βασιλική πριν από την αγιοποίησή του το 2011, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Matteo. είπε ο Μπρούνι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρετίζει τον Ομότιμο Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για τη δημιουργία 20 νέων καρδιναλίων κατά τη διάρκεια τελετής στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, στις 14 Φεβρουαρίου 2015.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρετίζει τον Ομότιμο Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για τη δημιουργία 20 νέων καρδιναλίων κατά τη διάρκεια τελετής στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, στις 14 Φεβρουαρίου 2015.
(REUTERS/Tony Gentile/Φωτογραφία αρχείου)

Ο Επίτιμος Πάπας Βενέδικτος XVI, γεννημένος Joseph Ratzinger, γεννήθηκε στη Γερμανία πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ήταν απρόθυμος στρατεύσιμος στη Νεολαία του Χίτλερ και τον Γερμανικό Στρατό πριν ενταχθεί στο ιερατείο. Ο Ράτσινγκερ εξελέγη Πάπας το 2005 και παραιτήθηκε από τον παπισμό, ο πρώτος Ποντίφικας που το έκανε εδώ και σχεδόν 600 χρόνια, επικαλούμενος την επιδείνωση της υγείας του.

ΠΛΗΘΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΙΣΤ’ βρίσκεται στην πολιτεία ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

“Ο Πάπας Βενέδικτος αφήνει πολλές κληρονομιές· θα ήθελα να επισημάνω δύο. Πρώτον, τόνισε την οργανική ανάπτυξη του δόγματος στην περίφημη διατύπωσή του “μεταρρύθμιση σε συνέχεια με τη μεγάλη παράδοση”. Η τελευταία συνοδική διδασκαλία, αυτή του Βατικανού Β’, δεν έρχεται σε αντίθεση με το παρελθόν, αλλά το επιβεβαιώνει και το αναπτύσσει». Ο καθηγητής Christopher J. Malloy, Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ντάλας είπε στο Fox News Digital. “Δεύτερον, και σχετικά, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες για τον εορτασμό της Παραδοσιακής Λατινικής Λειτουργίας. Το νεανικό κίνημα που πυροδότησε αυτή η γενναιόδωρη άδεια παραμένει ισχυρή και αυξάνεται καθημερινά.”

Ο συνταξιούχος Πάπας Βενέδικτος XVI (R) και ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βαυαρίας, Horst Seehofer (CSU), πίνουν ένα ποτήρι μπύρα στον κήπο του Βατικανού στην πόλη του Βατικανού, 17 Απριλίου 2017. Ο ιδιωτικός γραμματέας του Βενέδικτου Georg Gaenswein στέκεται πίσω από τους δύο.  Ο Βενέδικτος γιορτάζει τα 90ά του γενέθλια και δέχτηκε επισκέπτες από τη Βαυαρία, το γερμανικό κρατίδιο από το οποίο κατάγεται.  Τα πραγματικά γενέθλιά του γιορτάστηκαν με έναν μικρό κύκλο οικείων, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου αδελφού του Georg, του Gaenswein και της οικονόμου του.

Ο συνταξιούχος Πάπας Βενέδικτος XVI (R) και ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βαυαρίας, Horst Seehofer (CSU), πίνουν ένα ποτήρι μπύρα στον κήπο του Βατικανού στην πόλη του Βατικανού, 17 Απριλίου 2017. Ο ιδιωτικός γραμματέας του Βενέδικτου Georg Gaenswein στέκεται πίσω από τους δύο. Ο Βενέδικτος γιορτάζει τα 90ά του γενέθλια και δέχτηκε επισκέπτες από τη Βαυαρία, το γερμανικό κρατίδιο από το οποίο κατάγεται. Τα πραγματικά γενέθλιά του γιορτάστηκαν με έναν μικρό κύκλο οικείων, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου αδελφού του Georg, του Gaenswein και της οικονόμου του.
(Φωτογραφία Lena Klimkeit/συμμαχία εικόνας μέσω Getty Images)

«Όταν ο Βενέδικτος XVI παραιτήθηκε, επέστησε την προσοχή στην κρίση στην Εκκλησία – τα σκάνδαλα κακοποίησης ήταν σημάδι ενός βαθύτερου αγώνα, έναν αγώνα που ο Βενέδικτος XVI περιέγραψε στα απομνημονεύματά του ως «διαβολικό» και όχι ιδεολογικό. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη μαρξιστική ανάληψη των θεολογικών σχολών και των σεμιναρίων τη δεκαετία του 1960 ως απόρριψη της χριστιανικής ελπίδας». Η Δρ Σούζαν Χάνσεν, καθηγήτρια ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Ντάλας είπε στο Fox News Digital. «Αυτό ήταν επίσης ένα θέμα της εγκυκλίου του Spe Salvi: η αντικατάσταση της υπερφυσικής ελπίδας σωτηρίας από την αμαρτία με καθαρά πολιτικό και φιλανθρωπικό ακτιβισμό… ουσιαστικά μετατροπή της Καθολικής Εκκλησίας σε μια κοσμική ομάδα ανθρωπιστικής βοήθειας».

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ FOX NEWS

Ο Βενέδικτος XVI θα ενταφιαστεί στην κρύπτη του Βατικανού στις 5 Ιανουαρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *