Ο Buttigieg πλήττεται από κρίσεις τα δύο πρώτα χρόνια ως γραμματέας μεταφορών: «Κύριο παράδειγμα αποτυχίας»

Η θητεία του Υπουργού Μεταφορών Pete Buttigieg μαστίζεται από πολλαπλές κρίσεις, από κρίσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας έως εκτεταμένες καθυστερήσεις εμπορικών αεροπορικών εταιρειών, ενώ έχει επικριθεί για τον χειρισμό των θεμάτων.

Εν μέσω των πολλών κρίσεων που αντιμετώπισε ο Buttigieg, ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία και δήμαρχος του South Bend της Ιντιάνα – τον ​​οποίο ο Πρόεδρος Μπάιντεν επέλεξε να ηγηθεί του Τμήματος Μεταφορών τον Ιανουάριο του 2021 – έχει δεχθεί κριτική από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους. Σε πολλές περιπτώσεις, έχει κατηγορηθεί ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει σωστά τα ζητήματα, ότι ήταν περισσότερο επικεντρωμένος σε μια πιθανή μελλοντική προεδρική υποψηφιότητα και ότι απουσίαζε.

«Αυτό που συμβαίνει με τους σιδηρόδρομους, τις αεροπορικές εταιρείες και την αλυσίδα εφοδιασμού είναι αποτέλεσμα του ότι ένας δήμαρχος μικρής πόλης έγινε Υπουργός Μεταφορών ως μέσο για να συμπληρώσει το βιογραφικό του για Πρόεδρος», δήλωσε η Nina Turner, ανώτερη συνεργάτιδα στο αριστερό Ινστιτούτο στο Φυλή, Εξουσία και Πολιτική Οικονομία, έγραψε στο Twitter την Τρίτη.

“Ο γραμματέας Buttigeig είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτυχίας”, πρόσθεσε ο Turner

Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΕΚΤΡΑΞΕ ΤΟΝ ΜΠΑΪΝΤΕΝ, ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΙΓΙΕΓΚ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΓΛΥΚΑΝ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΜΟΡΑ ΕΝΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΧΑΟΣ

Το επίσημο κυβερνητικό πορτρέτο του Υπουργού Μεταφορών Pete Buttigieg.

Το επίσημο κυβερνητικό πορτρέτο του Υπουργού Μεταφορών Pete Buttigieg.
(Υπουργείο Μεταφορών)

Τον Αύγουστο, ο Buttigieg έγραψε επιστολές σε διευθύνοντες συμβούλους 10 αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, προειδοποιώντας ότι σκέφτηκε να λάβει μέτρα ως απάντηση στις επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις πτήσεων σε ολόκληρη τη χώρα εδώ και μήνες. Παρακάλεσε τα στελέχη να παράσχουν τουλάχιστον κουπόνια διαμονής και γεύματος για ταξιδιώτες που επηρεάζονται από καθυστερήσεις.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης, ο γραμματέας μεταφορών προέβλεψε ότι τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα αεροπορικά ταξίδια θα ξεκαθαρίσουν πριν από την πολυάσχολη περίοδο των διακοπών.

Ο PETE BUTTIGIEG ΠΕΤΑΕΙ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΦΟΡΙΚΑ ΑΕΡΟΦΟΡΟΥΜΕΝΑ, ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΤΗΣΗΣ

«Νομίζω ότι θα βελτιωθεί μέχρι τις γιορτές», είπε ο Buttigieg κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης σε talk show τον Σεπτέμβριο. “Πιέζουμε πραγματικά τις αεροπορικές εταιρείες να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες. Τόσοι πολλοί άνθρωποι καθυστέρησαν, ακυρώθηκαν, μου συνέβη πολλές φορές αυτό το καλοκαίρι. Και το γεγονός είναι ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τα εισιτήρια που πουλάνε .”

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, η Southwest, μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του έθνους, ακύρωσε περίπου 15.000 πτήσεις, ανατρέποντας τα ταξιδιωτικά σχέδια χιλιάδων Αμερικανών για διακοπές.

Ο Buttigieg απάντησε με σκληρά λόγια για τη Southwest και άλλες αεροπορικές εταιρείες που ανέφεραν καθυστερήσεις και ακυρώσεις κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων ημερών του ταξιδιού των διακοπών, λέγοντας ότι «θα τις θεωρήσει υπόλογες με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία». Αλλά τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες επέκριναν τον Μπούτιτζιγκ για τον χειρισμό της κρίσης.

«Πριν από σχεδόν έξι μήνες[Sen. Bernie Sanders, I-Vt., and] Ζήτησα από την Buttigieg να επιβάλει πρόστιμα και κυρώσεις στις αεροπορικές εταιρείες για ακύρωση πτήσεων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Ro Khanna, D-Calif., αυτή την εβδομάδα. “Γιατί δεν ακολουθήθηκαν αυτές οι συστάσεις; Αυτό το χάος με τη Southwest θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Χρειαζόμαστε τολμηρή δράση».

Ο ΤΣΑΣΤΕΝ ΜΠΟΥΤΙΓΙΕΓ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΙΚΟ ΤΟΥ PETE ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι δικομματικοί γενικοί εισαγγελείς του κράτους έχουν επανειλημμένα καλέσει τον Buttigieg να λάβει πιο επιθετικά μέτρα για να εξασφαλίσει την προστασία των ταξιδιωτών με αεροπλάνο.

Και ενώ ο Buttigieg έχει περάσει μεγάλο μέρος της θητείας του αντιμετωπίζοντας εμπορικές καθυστερήσεις, έχει χρησιμοποιήσει ιδιωτικά αεροσκάφη που διαχειρίζεται η κυβέρνηση σε τουλάχιστον 18 περιπτώσεις από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ένας ταξιδιώτης περιμένει έξω από το γραφείο αποσκευών της Southwest Airlines στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Όκλαντ στο Όκλαντ της Καλιφόρνια την Τετάρτη.

Ένας ταξιδιώτης περιμένει έξω από το γραφείο αποσκευών της Southwest Airlines στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Όκλαντ στο Όκλαντ της Καλιφόρνια την Τετάρτη.
( David Paul Morris/Bloomberg μέσω Getty Images)

«Ο Pete Buttigieg πετάει με ιδιωτικά τζετ ενώ είσαι κολλημένος σε ένα αεροδρόμιο», έγραψε στο Twitter την Τρίτη ο εκπρόσωπος Troy Nehls, R-Texas. «Αυτή είναι η διαφορά».

“[Buttigieg] λέει ότι εργάζεται για την κρίση των αεροπορικών εταιρειών, αλλά πετά με ιδιωτικά αεροσκάφη που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους», πρόσθεσε η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων σε ένα tweet της Τετάρτης.

Επιπλέον, ο Buttigieg έχει κατακριθεί για τον χειρισμό της κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας το 2021. Καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του έτους, τα πλοία αναγκάστηκαν να περιμένουν στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια λόγω των χερσαίων μπλοκαρισμάτων, καθώς η έλλειψη φορτηγών επιβράδυνε τις μεταφορές και τα ναυπηγεία σιδηροδρόμων αντιμετώπισε τεράστια τσόκαρα.

BUTTIGIEG ΗΣΥΧΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΜΕΝΗ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Η κρίση οδήγησε σε ελλείψεις σε είδη οικιακής χρήσης, όπως χαρτί υγείας, πρώτες ύλες που απαιτούνται για την κατασκευή και κρίσιμα τεχνολογικά εξαρτήματα όπως ημιαγωγοί. Οι ελλείψεις με τη σειρά τους οδήγησαν σε υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές.

Ο Buttigieg, ωστόσο, κατηγόρησε την κρίση στην επιτυχημένη οικονομική ατζέντα του Προέδρου Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τον Οκτώβριο του 2021.

«Η ζήτηση είναι αυξημένη», είπε τότε στο CNN. «Επειδή το εισόδημα αυξάνεται επειδή ο πρόεδρος έχει οδηγήσει με επιτυχία αυτήν την οικονομία από τα δόντια μιας τρομακτικής ύφεσης».

Ο Buttigieg πήρε επίσης πολύμηνη άδεια πατρότητας στην καρδιά της κρίσης.

Και ο υπουργός Μεταφορών δέχθηκε πρόσφατα πυρά αφού αποκαλύφθηκε ότι έκανε διακοπές στο Πόρτο της Πορτογαλίας, ενώ η υπηρεσία του και ο Λευκός Οίκος ήταν εγκλωβισμένοι σε τεταμένες διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών εργαζομένων για να αποτρέψουν μια απεργία που θα μπορούσε να είχε τρομερό αντίκτυπο στην οικονομία των ΗΠΑ . Το Υπουργείο Μεταφορών είπε ότι οι διακοπές ήταν ένα “πολύ προγραμματισμένο προσωπικό ταξίδι”.

«Μην σπαταλάς τα φορολογικά μου δολάρια και τον χρόνο μου μαζί σου παραιτώντας τις ευθύνες σου», είπε η παρουσιάστρια του Fox News, Έμιλι Κομπάνι, απαντώντας στην ιστορία στις 15 Δεκεμβρίου. «Και οι άνθρωποι που πληρώνουν για αυτό είναι τα μέλη αυτού του σωματείου που πήρε μια φρικτή συμφωνία».

«Δυστυχώς, η αλήθεια είναι πιο περίεργη από τη φαντασία εδώ όταν πρόκειται για αυτή τη διοίκηση», συνέχισε. «Τα οπτικά είναι τόσο φτωχά».

Το Κογκρέσο ενέκρινε τελικά μια συμφωνία που υποστηρίχθηκε από τον Λευκό Οίκο και τον Buttigieg για την αποφυγή της απεργίας των σιδηροδρόμων, αλλά τέσσερα συνδικάτα είπαν ότι η συμφωνία περιελάμβανε ανεπαρκή χρόνο αναρρωτικής άδειας μετ’ αποδοχών.

,

Όταν ρωτήθηκε για τις κρίσεις που συνέβησαν στο ρολόι του Buttigieg, μια εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών είπε ότι η υπηρεσία ήταν περήφανη για τα επιτεύγματά της τα τελευταία δύο χρόνια και απώθησε την κριτική.

«Δεν αποτελεί έκπληξη να βλέπουμε κάποιους στην Ουάσιγκτον να παίζουν πολιτική με κάθε κρίση, ακόμη και κάτι τόσο σοβαρό όσο οι επιπτώσεις μιας παγκόσμιας πανδημίας στα συστήματα μεταφορών μας», είπε η εκπρόσωπος στο Fox News Digital.

«Αντιμετωπίζοντας το πιο περίπλοκο σύνολο μεταφορικών κρίσεων από την 11η Σεπτεμβρίου, ο Γραμματέας Buttigieg και η ομάδα διοίκησης σε αυτό το Τμήμα έχουν και θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται στην επίτευξη αποτελεσμάτων – όπως η επιτυχής επίλυση ενός εκκρεμούς πλοίων στα λιμάνια μας, που παραγγέλνουν τα πιο σκληρά πάντα οικονομικές κυρώσεις για τις αεροπορικές εταιρείες για παραβιάσεις επιστροφής χρημάτων, διασφαλίζοντας νέες απαιτήσεις για τις αεροπορικές εταιρείες για κάλυψη δαπανών για τους αποκλεισμένους επιβάτες και φυσικά επίβλεψη ιστορικών επενδύσεων για τη βελτίωση της υποδομής της χώρας μας», συνέχισε.

«Τα υπόλοιπα είναι πολιτικός θόρυβος».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *