Ο Τραμπ κατηγορεί τους Ρεπουμπλικάνους υπέρ της ζωής για την ενδιάμεση ήττα

Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους υπέρ της ζωής για την άθλια απόδοση του κόμματος στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, απορρίπτοντας κάθε ευθύνη τη Δευτέρα.

Ο Τραμπ αντιμετώπισε έντονες επικρίσεις μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, αφού οι υποψήφιοι που υποστήριξε ο Τραμπ έχασαν βασικές στενές κούρσες σε ολόκληρη τη χώρα. Πολλοί σχολιαστές υποστήριξαν ότι ο Τραμπ είχε αναγκάσει το κόμμα να θέσει κακούς υποψηφίους, αλλά ο Τραμπ υποστηρίζει τώρα ότι έφταιγαν οι Ρεπουμπλικάνοι που ήταν υπέρμαχοι της ζωής.

«Δεν έφταιγα εγώ που οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες στα ενδιάμεσα», έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα του Truth Social. «Ήταν το «θέμα της άμβλωσης», το οποίο πολλοί Ρεπουμπλικάνοι χειρίστηκαν άσχημα, ειδικά εκείνοι που επέμεναν σταθερά στο Χωρίς Εξαιρέσεις, ακόμη και στην περίπτωση του βιασμού, της αιμομιξίας ή της ζωής της μητέρας, που έχασε μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων».

«Επίσης, οι άνθρωποι που πίεσαν τόσο σκληρά, για δεκαετίες, κατά των αμβλώσεων, πήραν την επιθυμία τους από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και απλά εξαφανίστηκαν, για να μην ξαναβρεθούν», πρόσθεσε.

ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ τον ROE V. WADE IN LANDMARK OPINION

Ο τότε Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, στην Ουάσιγκτον.  (AP Photo/Evan Vucci, Αρχείο)

Ο τότε Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, στην Ουάσιγκτον. (AP Photo/Evan Vucci, Αρχείο)

Διαδηλωτές υπέρ της ζωής συντρίβουν τη Γυναικεία Πορεία Δράσης για τα Αναπαραγωγικά Δικαιώματα στο Mariachi Plaza στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, στις 8 Οκτωβρίου 2022.

Διαδηλωτές υπέρ της ζωής συντρίβουν τη Γυναικεία Πορεία Δράσης για τα Αναπαραγωγικά Δικαιώματα στο Mariachi Plaza στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, στις 8 Οκτωβρίου 2022.
(David McNew/AFP μέσω Getty Images)

Η επίθεση του Τραμπ στους ψηφοφόρους υπέρ της ζωής έρχεται καθώς η υποστήριξη για την προεδρική του εκλογή το 2024 έχει πέσει κατακόρυφα στις δημοσκοπήσεις. Πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, ο Τραμπ ήταν το συντριπτικό φαβορί για να είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, κερδίζοντας τακτικά στις προκριματικές δημοσκοπήσεις με ποσοστό άνω του 50% των ψήφων.

ΠΡΩΤΟ ΣΤΟ FOX: BLUEPRINT ΓΙΑ ΤΟ 2024; ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΝΣ ΔΕΣΑΝΤΗΣ

Η υποστήριξη για τους αντιπάλους του Τραμπ έχει αυξηθεί μετά τις ενδιάμεσες ήττες των επιλεγμένων υποψηφίων του, όπως ο Χέρσελ Γουόκερ στην Τζόρτζια, ο Κάρι Λέικ στην Αριζόνα και ο Δρ Μεχμέτ Οζ στην Πενσυλβάνια.

Μια δημοσκόπηση της Wall Street Journal με τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους στις προκριματικές εκλογές διαπίστωσε τον περασμένο μήνα ότι ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντης προηγείται του Τραμπ με διψήφια ποσοστά για την υποψηφιότητα του GOP.

Ο DeSantis δεν έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα, αλλά έχει απορρίψει έναν αριθμό υπονοούμενων από την ημέρα των εκλογών. Πολλοί από τους υποστηρικτές του φώναζαν: “Δύο χρόνια ακόμα! Άλλα δύο χρόνια!” αφού κέρδισε επανεκλογή στις 8 Νοεμβρίου.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο κυβερνήτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο κυβερνήτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις
(Joe Raedle/Getty Images | Giorgio Viera/AFP μέσω Getty Images)

,

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει άλλες πιθανές προκλήσεις, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *