Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να επιστρέψει στο Facebook μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου: αναφορά

Η μητρική εταιρεία του Facebook θα ανακοινώσει σύντομα μια απόφαση σχετικά με το αν θα επαναφέρει τον λογαριασμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακής.

Ο Μέτα θα ανακοινώσει εάν ο Τραμπ θα αποκτήσει ξανά πρόσβαση στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram αργότερα τον Ιανουάριο, καθυστερώντας μια προηγούμενη προθεσμία της 7ης Ιανουαρίου, ανέφεραν οι Financial Times. Ο Τραμπ έχει αποκλειστεί από τις δύο πλατφόρμες μετά τον απόηχο της εισβολής των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2021.

Ο πρόεδρος των παγκόσμιων υποθέσεων του Μέτα, Νικ Κλεγκ, έχει οργανώσει μια ομάδα για να εξετάσει την επαναφορά του Τραμπ, σύμφωνα με τους FT. Ο Clegg είχε δηλώσει προηγουμένως τον Οκτώβριο ότι η εταιρεία εξέταζε έντονα το τέλος της απαγόρευσης.

«Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία – και αυτό είναι πραγματικά ανεξάρτητα από τις προσωπικές απόψεις κάποιου για τον Ντόναλντ Τραμπ – θα πρέπει να βαδίζει με μεγάλη προσοχή όταν επιδιώκει, βασικά, να φιμώσει τις πολιτικές φωνές», είπε τότε.

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει ότι είναι υποψήφιος πρόεδρος για τρίτη φορά στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, 15 Νοεμβρίου 2022.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει ότι είναι υποψήφιος πρόεδρος για τρίτη φορά στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, 15 Νοεμβρίου 2022.
(AP Photo/Andrew Harnik, Αρχείο)

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να αποκαταστήσει τους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram αυτόν τον μήνα.  (Al Drago/Bloomberg μέσω Getty Images)

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να αποκαταστήσει τους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram αυτόν τον μήνα. (Al Drago/Bloomberg μέσω Getty Images)
(Al Drago/Bloomberg μέσω Getty Images)

Το Facebook δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο από το Fox News Digital.

Το διοικητικό συμβούλιο του Facebook επέλεξε για πρώτη φορά να διατηρήσει τον αποκλεισμό του λογαριασμού του Τραμπ για δύο χρόνια τον Ιούνιο του 2021, ορίζοντας ως πιθανή ημερομηνία λήξης τις 7 Ιανουαρίου 2023.

Η HOUSE GOP ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΓΙΑ ΑΓΝΟΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ

Τον Νοέμβριο ο Τραμπ απέκτησε ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό του στο Twitter, αφού ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα. Ωστόσο, ο Τραμπ δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη τον λογαριασμό του, δηλώνοντας ότι σκοπεύει να παραμείνει αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Truth Social, όπου οι ακόλουθοί του είναι μικρότεροι από εκείνους που έχει στο Twitter.

«Δεν πηγαίνω στο Twitter, θα παραμείνω στην ΑΛΗΘΕΙΑ», είπε ο Τραμπ στο Fox News πέρυσι μήνες πριν από την αγορά της εταιρείας από τον Έλον. «Ελπίζω ο Έλον να αγοράσει το Twitter γιατί θα κάνει βελτιώσεις σε αυτό και είναι καλός άνθρωπος, αλλά θα παραμείνω στην ΑΛΗΘΕΙΑ».

Ο Μασκ αποκάλυψε ένα πλήθος εσωτερικών εγγράφων στο Twitter που περιγράφουν λεπτομερώς τις επικοινωνίες της εταιρείας σχετικά με την απόφασή της να απαγορεύσει τον Τραμπ μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, επέλεξε να επαναφέρει τον λογαριασμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, επέλεξε να επαναφέρει τον λογαριασμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα.
(Getty Images)

Ο λογαριασμός του Τραμπ στο Facebook έχει περίπου 34 εκατομμύρια ακόλουθους. Ο λογαριασμός του στο Instagram έχει 23,3 εκατομμύρια ακόλουθους. Η τελευταία του ανάρτηση στο Facebook ήταν στις 6 Ιανουαρίου 2021.

,

“Ζητώ από όλους στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ να παραμείνουν ειρηνικοί. Όχι βία! Θυμηθείτε, ΕΜΕΙΣ είμαστε το Κόμμα του Νόμου και της Τάξης – σεβαστείτε το Νόμο και τους μεγάλους άντρες και τις γυναίκες μας με τα Μπλε. Σας ευχαριστούμε!” διάβαζε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *