Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ καλεί τους συμμάχους να αποθηκεύσουν όπλα για την Ουκρανία: Έκθεση

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προέτρεψε τα μέλη του ΝΑΤΟ να εφοδιάσουν με όπλα για να προμηθεύσουν την Ουκρανία καθώς οι επιθέσεις από τη Ρωσία συνεχίζονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το Reuters ανέφερε ότι ο αρχηγός του ΝΑΤΟ κάλεσε τους συμμάχους να εφοδιαστούν λίγες μέρες αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy ζήτησε όπλα και αμυντικά συστήματα για να αντισταθούν σε μια ρωσική εισβολή.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μιλάει στην έδρα του ΝΑΤΟ, Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 στις Βρυξέλλες.  Πρεσβευτές από τα 30 κράτη του ΝΑΤΟ συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη για επείγουσες συνομιλίες μετά την ανακοίνωση της Πολωνίας ότι ένας πύραυλος ρωσικής κατασκευής έπεσε στο έδαφός της, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι σύμμαχοί του υποσχέθηκαν υποστήριξη για την έρευνα για το περιστατικό.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μιλάει στην έδρα του ΝΑΤΟ, Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 στις Βρυξέλλες. Πρεσβευτές από τα 30 κράτη του ΝΑΤΟ συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη για επείγουσες συνομιλίες μετά την ανακοίνωση της Πολωνίας ότι ένας πύραυλος ρωσικής κατασκευής έπεσε στο έδαφός της, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι σύμμαχοί του υποσχέθηκαν υποστήριξη για την έρευνα για το περιστατικό.
(AP Photo/Olivier Matthys)

«Καλώ τους συμμάχους να κάνουν περισσότερα», είπε ο Στόλτενμπεργκ. «Είναι προς το συμφέρον όλων μας για την ασφάλεια να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα επικρατήσει και [Russian President Vladimir] Ο Πούτιν δεν κερδίζει».

ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ PATRIOT ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΘΩΣ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΠΙΣΚΕΦΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Ζήτησε επίσης από τους δυτικούς συμμάχους να πάρουν την Ουκρανία πυρομαχικά και ανταλλακτικά για τα συστήματα που ήδη υπάρχουν.

Σε αυτήν τη φωτογραφία που παρέχεται από το Γραφείο Τύπου του Ουκρανού Προεδρικού, ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy κοιτάζει καθώς συναντά στρατιώτες στον τόπο των σκληρότερων μαχών με τους Ρώσους εισβολείς στο Bakhmut της Ουκρανίας, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022.

Σε αυτήν τη φωτογραφία που παρέχεται από το Γραφείο Τύπου του Ουκρανού Προεδρικού, ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy κοιτάζει καθώς συναντά στρατιώτες στον τόπο των σκληρότερων μαχών με τους Ρώσους εισβολείς στο Bakhmut της Ουκρανίας, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022.
(Γραφείο Τύπου του Ουκρανικού Προεδρικού Τύπου μέσω AP)

Στα τέλη του περασμένου μήνα, και τα δύο επιμελητήρια του Κογκρέσου συμφώνησαν σε πακέτο βοήθειας 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι στις ΗΠΑ

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΟΡΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1,7 ΤΟΥ δολαρίων ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ της IRS — ΑΛΛΑ Η ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα ξοδέψουν άλλα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος αεράμυνας Patriot, το οποίο μπορεί να αμυνθεί έναντι βαλλιστικών, αεροσκαφών και πυραύλων κρουζ.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε στο DPA κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι ο ταχύτερος τρόπος για την ειρήνη στην Ουκρανία ήταν η στρατιωτική υποστήριξη, ανέφερε το Reuters.

,

«Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι πόλεμοι τελειώνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – πιθανώς και αυτός ο πόλεμος – αλλά γνωρίζουμε ότι το τι μπορεί να πετύχει η Ουκρανία σε αυτές τις διαπραγματεύσεις εξαρτάται άρρηκτα από τη στρατιωτική κατάσταση», είπε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *