Ο ανατριχιαστικός λόγος που δεν θέλεις να βάλεις την Alexa στην κρεβατοκάμαρά σου

Πολλοί από εμάς έχουμε συσκευές Amazon Echo (πιο γνωστές ως Alexa) στα σπίτια μας. Κάποιοι από εσάς είχατε την τύχη να ανοίξετε ένα για δώρο αυτές τις γιορτές. Ωστόσο, ίσως να μην ξέρετε ότι, παρόλο που μπορείτε τεχνικά να κρατήσετε τη συσκευή Alexa οπουδήποτε στο σπίτι σας, δεν πρέπει ποτέ να την κρατήσετε στην κρεβατοκάμαρά σας.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ KURT CYBERGUY ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ, ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ

Ίσως να μην γνωρίζετε ότι, παρόλο που μπορείτε τεχνικά να κρατήσετε τη συσκευή Alexa οπουδήποτε στο σπίτι σας, δεν πρέπει ποτέ να την κρατήσετε στην κρεβατοκάμαρά σας.

Ίσως να μην γνωρίζετε ότι, παρόλο που μπορείτε τεχνικά να κρατήσετε τη συσκευή Alexa οπουδήποτε στο σπίτι σας, δεν πρέπει ποτέ να την κρατήσετε στην κρεβατοκάμαρά σας.
(Kurt Knutsson)

Γιατί δεν μπορώ να κρατήσω τη συσκευή μου στην κρεβατοκάμαρά μου;

Η συσκευή Alexa είναι εύχρηστη για διάφορα πράγματα. Μπορεί να κάνει οτιδήποτε, από την αναπαραγωγή της αγαπημένης σας μουσικής έως την απάντηση σε ερωτήσεις που δεν θέλετε να αναζητήσετε μόνοι σας. Ωστόσο, επειδή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να δέχεται εντολές από τον ήχο της φωνής σας, προορίζεται φυσικά να ακούει πάντα και, επομένως, μπορεί να καταγράφει τις συνομιλίες σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Όλοι όσοι αγοράζουν ένα Alexa πρέπει να συναινέσουν στο γεγονός ότι μπορεί συχνά να σας ηχογραφεί, επομένως μπορεί να σας προσφέρει περισσότερη ηρεμία κρατώντας το στο ίδιο σημείο που νιώθετε άνετα να έχετε παρέα.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΠΩΣ ΕΣΕΝΑ

Επειδή τεχνικά καταγράφει πάντα, θα ήταν σοφό να κρατάτε τη συσκευή μακριά από τα πιο οικεία μέρη του σπιτιού σας, όπως το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο σας.

Αντίθετα, αφήστε το Alexa σας σε χώρους όπου θα ήταν πιο πιθανό να φιλοξενήσετε επισκέπτες, όπως το σαλόνι ή η κουζίνα.

Αφήστε το Alexa σας σε χώρους όπου θα ήταν πιο πιθανό να φιλοξενήσετε επισκέπτες, όπως το σαλόνι ή η κουζίνα.

Αφήστε το Alexa σας σε χώρους όπου θα ήταν πιο πιθανό να φιλοξενήσετε επισκέπτες, όπως το σαλόνι ή η κουζίνα.
(Kurt Knutsson)

Ποιος ακούει τις συνομιλίες μου που ηχογραφεί η Alexa;

Όσο ανησυχητικό κι αν φαίνεται, το προσωπικό της Amazon πιθανότατα ακούει μερικές από τις ιδιωτικές συνομιλίες που έχετε κοντά στη συσκευή σας Alexa. Η Amazon επιβεβαίωσε αυτό ως αλήθεια. Ωστόσο, εξασφάλισε στους πελάτες ότι το προσωπικό ακούει τις συνομιλίες μόνο για ερευνητικούς σκοπούς για να βελτιώσει την κατανόηση της ανθρώπινης ομιλίας από τη συσκευή για μελλοντικές ενημερώσεις. Κάθε μέλος του προσωπικού της Alexa στο Amazon ελέγχει έως και 1.000 κλιπ ήχου την ημέρα.

3 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ALEXA ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ

Μπορώ να απενεργοποιήσω τη συσκευή εγγραφής στο Alexa μου;

Πολλές καταγγελίες εκδόθηκαν στην Amazon όταν οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι ηχογραφούνταν εν αγνοία τους. Λόγω των αρνητικών σχολίων, η Amazon προσάρμοσε έκτοτε τις ρυθμίσεις Alexa έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να απενεργοποιήσουν τη συσκευή εγγραφής της εάν το επιθυμούν. Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε την Alexa σας να σας καταγράφει ανά πάσα στιγμή:

  • Ανοιξε το Εφαρμογή Alexa στο smartphone σας
  • Παω σε Ρυθμίσεις
  • Επιλέγω Μυστικότητα
  • Παρακέντηση Διαχειριστείτε τα δεδομένα Alexa σας
  • Επιλέγω Πόσο καιρό να αποθηκεύσετε τις εγγραφές
  • Επιλέγω Μην αποθηκεύετε εγγραφές και επιλέξτε επιβεβαίωση
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Βοηθήστε στη Βελτίωση της Alexa
  • Παω σε Χρήση ηχογραφήσεων φωνής και αλλάξτε το μακριά από

Πώς να σταματήσετε πλήρως την Alexa από το να σας κατασκοπεύει

Μπορείς Βουβός Alexa Echos – το ηχείο ή η οθόνη θα έχει ένα κουμπί σίγασης που μοιάζει με την εικόνα που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία. Πατήστε το και θα εμφανιστεί ένα κόκκινο φως στη συσκευή σας – αυτό σημαίνει ότι η Alexa θα σταματήσει να ανταποκρίνεται σε εντολές.

4 ΚΟΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ η ALEXA

Εάν θέλετε να αποτρέψετε την πλήρη κατασκοπεία της Amazon και της Alexa, φροντίστε να αποσυνδέετε όλες τις συσκευές Alexa όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Μην ξεχνάτε – η Alexa ακούει πάντα!

Εάν θέλετε να αποτρέψετε την πλήρη κατασκοπεία της Amazon και της Alexa, φροντίστε να αποσυνδέετε όλες τις συσκευές Alexa όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

Εάν θέλετε να αποτρέψετε την πλήρη κατασκοπεία της Amazon και της Alexa, φροντίστε να αποσυνδέετε όλες τις συσκευές Alexa όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.
(Kurt Knutsson)

Για περισσότερες από τις συμβουλές μου για το απόρρητο, μεταβείτε στο CyberGuy.com και φροντίστε να εγγραφείτε στο δωρεάν ενημερωτικό δελτίο αναφορών CyberGuy κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο “Δωρεάν ενημερωτικό δελτίο” στο επάνω μέρος του ιστότοπού μου.

,

Πνευματικά δικαιώματα 2023 CyberGuy.com. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Τα άρθρα και το περιεχόμενο του CyberGuy.com ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους συνεργατών που κερδίζουν προμήθεια όταν πραγματοποιούνται αγορές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *