Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ανησύχησαν ότι η προεδρία του ΜακΚάρθι θα συνεχίσει «προηγούμενες και συνεχιζόμενες αποτυχίες των Ρεπουμπλικάνων»

Ο επίδοξος πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι εξακολουθεί να τσακώνεται με ορισμένα μέλη του κόμματός του που ανησυχούν ότι η εκλογή του για Πρόεδρο θα ήταν μια «συνέχεια των προηγούμενων και συνεχιζόμενων αποτυχιών των Ρεπουμπλικανών».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρεπουμπλικανός από την Καλιφόρνια υπέβαλε μια αλλαγή στον κανόνα του Κογκρέσου που θα διευκόλυνε την απομάκρυνση ενός προέδρου της Βουλής με αντάλλαγμα την άνοδό του στη θέση, ένα βασικό αίτημα από ισχυρούς αντιπάλους του GOP.

Ο ηγέτης της μειονότητας της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy, R-Calif., μιλάει για τους Ρεπουμπλικάνους "Δέσμευση στην Αμερική" ατζέντα στο DMI Companies στη Monongahela, Pa., Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο ηγέτης της μειονότητας της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy, R-Calif., μιλά για την ατζέντα των Ρεπουμπλικανών “Δέσμευση στην Αμερική” στο DMI Companies στη Monongahela, Pa., Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022.
(AP Photo/Barry Reeger)

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι οποίοι επιβλήθηκαν υπό την Πρόεδρο της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, Δημοκρατική, μόνο ένα μέλος της ηγεσίας της Βουλής μπορεί να προτείνει πρόταση εκκένωσης, ενώ η νέα πρόταση θα επιτρέψει σε οποιοδήποτε μέλος της Βουλής να επιβάλει ψηφοφορία για την απομάκρυνση του ομιλητή. οποιαδήποτε στιγμή.

Ο KEVIN MCCARTHY ΕΠΙΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΗΧΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Το απόγευμα της Κυριακής, ο McCarthy συναντήθηκε με μέλη του GOP για να προσπαθήσει να συγκεντρώσει την υποστήριξή του για την ψηφοφορία του προέδρου στις 3 Ιανουαρίου, όταν το νέο Κογκρέσο αναλαμβάνει τα καθήκοντά του. Ο ταλαιπωρημένος Ρεπουμπλικανός ηγέτης παραδέχτηκε ότι θα επιτραπεί στα μέλη της τάξης να ζητήσουν την απομάκρυνση του ομιλητή, αν και δεν ήταν ξεκάθαρος για το πόσα μέλη θα έπρεπε να υπογράψουν την πρόταση, σύμφωνα με αναφορές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την επιστολή του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τίτλο «Αποκατάσταση της Βουλής του Λαού και Τερματισμός των Επιχειρήσεων ως συνήθως», η οποία ήταν η παραδοχή του για τη βαθιά δυσλειτουργία της Βουλής των Αντιπροσώπων και η πρότασή του να το διορθώσει.

Σε απάντηση στην επιστολή του McCarthy, ο εκπρόσωπος του GOP Scott Perry από την Πενσυλβάνια, ο Paul Gosar της Αριζόνα, ο Chip Roy του Τέξας, ο Dan Bishop της Βόρειας Καρολίνας, ο Andy Harris από το Maryland και ο Andrew Clyde της Georgia, μαζί με τον βουλευτή εκλέγουν τον Andy Nogales από το Tennessee , η Anna Paulina Luna από τη Φλόριντα και ο Eli Crane από την Αριζόνα έστειλαν μια δική τους επιστολή.

Ο ηγέτης της μειονότητας της Βουλής, Kevin McCarthy, R-Calif.

Ο ηγέτης της μειονότητας της Βουλής, Kevin McCarthy, R-Calif.
(Reuters/Jonathan Ernst)

“Δυστυχώς, ωστόσο, παρά την κάποια πρόοδο που σημειώθηκε, η δήλωση του κ. Μακάρθι έρχεται σχεδόν απίθανο να καθυστερήσει να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες ελλείψεις πριν από την έναρξη του 118ου Συνεδρίου στις 3 Ιανουαρίου”, ανέφερε η επιστολή. “Σε αυτήν την κατάσταση, δεν μπορεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εκφράσεις αόριστων ελπίδων που αντικατοπτρίζονται σε πάρα πολλά από τα κρίσιμα σημεία που βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση είναι ανεπαρκείς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όσον αφορά την υποψηφιότητα του κ. McCarthy για ομιλητή, επειδή οι καιροί απαιτούν ριζική αποχώρηση από το status quo – όχι μια συνέχεια των προηγούμενων και συνεχιζόμενων αποτυχιών των Ρεπουμπλικανών».

ΕΠΤΑ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΘΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣ

Η επιστολή συνεχίζει να λέει ότι η 14χρονη παρουσία του ΜακΚάρθι στην ανώτερη ηγεσία του Σώματος επιβαρύνει το βάρος της δυσλειτουργίας του Σώματος, κάτι που τώρα παραδέχεται.

Ο αντιπρόσωπος Andy Biggs ανακοίνωσε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι θα είναι υποψήφιος εναντίον του McCarthy για ομιλητή.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτή τη σπάνια ευκαιρία για την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών να μας περάσει, επειδή είναι άβολο να αμφισβητούμε τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο που είναι πλάσμα του κατεστημένου ή επειδή η πρόκληση συνοδεύεται από κάποιο ελάχιστο κίνδυνο», έγραψε ο Biggs. ένα Op-Ed για τον Daily Caller εκείνη την εποχή.

Ο βουλευτής Andy Biggs, R-Ariz., δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει τον ηγέτη της μειονότητας Kevin McCarthy και θα είναι υποψήφιος εναντίον του για τη θέση του προέδρου της Βουλής.

Ο βουλευτής Andy Biggs, R-Ariz., δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει τον ηγέτη της μειονότητας Kevin McCarthy και θα είναι υποψήφιος εναντίον του για τη θέση του προέδρου της Βουλής.
(AP Photo/Jacquelyn Martin)

Ο Μπιγκς και τέσσερις άλλοι Ρεπουμπλικάνοι υποσχέθηκαν να ψηφίσουν κατά του Μακάρθι, κάτι που θα μπορούσε να είναι προβληματικό με τη ισχνή πλειοψηφία του κόμματος – απαιτούνται 218 ψήφοι για να κατακτηθεί η θέση του προέδρου.

ANDY BIGGS TO CALLENGE KEVIN MCCARTHY ΓΙΑ ΗΧΕΙΟ ΣΤΟ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Η υποψηφιότητα του Biggs θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως μια ευκαιρία για να δείξει ότι ο McCarthy δεν μπορεί να συγκεντρώσει τις 218 ψήφους που απαιτούνται για να είναι ομιλητής. Οι αντίπαλοι του McCarthy λένε ότι μόλις γίνει σαφής αυτή η πραγματικότητα, θα αυξηθούν και άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην επερχόμενη Βουλή έχουν την πλειοψηφία με 222 έδρες και ο Μακάρθι χρειάζεται 218 ψήφους για να κερδίσει την ομιλία. Με πέντε αντίθετους, θεωρητικά χρειάζεται μόνο μία ψήφο από αυτούς τους πέντε για να πάρει αυτή τη θέση.

Αλλά αυτές οι ψήφοι θα μπορούσαν να πετάνε μακριά.

,

«Η δήλωση του κ. McCarthy συνεχίζει επίσης να προτείνει τον περιορισμό της διαθεσιμότητας της παραδοσιακής πρότασης άδειας της καρέκλας ως μέσου για να λογοδοτήσει η ηγεσία στις υποσχέσεις της· από την αρχή έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχθούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Nancy Pelosi απομονώνοντας ηγεσία με αυτόν τον τρόπο», ανέφεραν στην επιστολή τους την Κυριακή τα εννέα μέλη του GOP της Βουλής. “Σημειώνουμε επίσης ότι η δήλωση αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει πλήρως το ζήτημα της ηγεσίας που εργάζεται για να νικήσει τους συντηρητικούς στις ανοιχτές προκριματικές εκλογές. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής ήταν χρήσιμη και θα πρέπει να καθοδηγεί τη σκέψη μας στο μέλλον.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *