Οι περισσότερες ανατριχιαστικές ρυθμίσεις iPhone πρέπει να προσαρμοστούν

Κάθε εφαρμογή στο iPhone σας συνοδεύεται από ένα συγκεκριμένο σύνολο αδειών ανάλογα με το για το οποίο χρησιμοποιείται η εφαρμογή.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ KURT CYBERGUY ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ, ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ

Για παράδειγμα, το Instagram θα ζητήσει άδεια πρόσβασης στην κάμερα και την εφαρμογή φωτογραφιών σας, ώστε να μπορείτε να τραβάτε και να δημοσιεύετε φωτογραφίες, ενώ το WhatsApp θα ζητά πρόσβαση στο μικρόφωνό σας για να στέλνει φωνητικές σημειώσεις.

Ορισμένες εφαρμογές το κάνουν περαιτέρω ζητώντας την “ακριβή” τοποθεσία σας. Είναι επιτακτική ανάγκη να ξέρετε τι ακριβώς σας ζητούν.

Ορισμένες εφαρμογές το κάνουν περαιτέρω ζητώντας το δικό σας "ακριβής" τοποθεσία.  Είναι επιτακτική ανάγκη να ξέρεις τι ακριβώς σου ζητάνε.

Ορισμένες εφαρμογές το κάνουν περαιτέρω ζητώντας την “ακριβή” τοποθεσία σας. Είναι επιτακτική ανάγκη να ξέρεις τι ακριβώς σου ζητάνε.
(Kurt Knutsson)

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ακριβούς και της κατά προσέγγιση τοποθεσίας;

Οι εφαρμογές εντός συσκευών Apple έχουν δύο διαφορετικές επιλογές τοποθεσίας για τις οποίες μπορεί να ζητήσουν άδεια. Το ένα είναι το δικό σου κατά προσέγγιση τοποθεσία, το οποίο απλώς δίνει σε μια εφαρμογή μια γενική περιοχή όπου βρίσκεστε (π.χ. Σικάγο). Μπορείτε να παραχωρήσετε άδεια πρόσβασης στην τοποθεσία σας κατά προσέγγιση σε μια εφαρμογή που χρησιμοποιείτε για να βρείτε υπέροχα εστιατόρια κοντά σας, ώστε να μπορεί να σας δώσει τις κατάλληλες προτάσεις.

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ; ΚΑΝΤΕ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ!

Η άλλη επιλογή τοποθεσίας στην οποία μπορείτε να παραχωρήσετε πρόσβαση είναι η δική σας ακριβής τοποθεσία, που είναι η ακριβής διεύθυνση του σημείου που βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή. Μια εφαρμογή όπως η Uber, για παράδειγμα, θα χρειαστεί την ακριβή τοποθεσία σας, έτσι ώστε ο οδηγός σας να μπορεί να σας παραλάβει στο σωστό μέρος.

Ορισμένες εφαρμογές θα αρχίσουν αυτόματα να χρησιμοποιούν την ακριβή τοποθεσία σας εν αγνοία σας και θα πρέπει πάντα να ελέγχετε ποιες εφαρμογές έχουν αυτές τις πληροφορίες άμεσα διαθέσιμες. Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για να προσαρμόσετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην ακριβή τοποθεσία σας και ποιες όχι.

Ορισμένες εφαρμογές θα αρχίσουν αυτόματα να χρησιμοποιούν την ακριβή τοποθεσία σας εν αγνοία σας και θα πρέπει πάντα να ελέγχετε ποιες εφαρμογές έχουν αυτές τις πληροφορίες άμεσα διαθέσιμες.

Ορισμένες εφαρμογές θα αρχίσουν αυτόματα να χρησιμοποιούν την ακριβή τοποθεσία σας εν αγνοία σας και θα πρέπει πάντα να ελέγχετε ποιες εφαρμογές έχουν αυτές τις πληροφορίες άμεσα διαθέσιμες.
(Kurt Knutsson)

Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω την ακριβή τοποθεσία μου;

Η απενεργοποίηση της ακριβούς τοποθεσίας σας για ορισμένες εφαρμογές είναι αρκετά απλή, αρκεί να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

  • Ανοιξε το δικό σου Ρυθμίσεις εφαρμογή
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Απόρρητο και ασφάλεια
Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε <strong>Απόρρητο &  Ασφάλεια.</strong>“/></source></source></source></source></picture></div>
<div class=

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Απόρρητο & Ασφάλεια.
(Kurt Knutsson)

Πατήστε <strong>Υπηρεσίες τοποθεσίας.</strong>“/></source></source></source></source></picture></div>
<div class=

Πατήστε Υπηρεσίες τοποθεσίας.
(Kurt Knutsson)

  • Κάθε εφαρμογή στο τηλέφωνό σας που χρησιμοποιεί τις Υπηρεσίες τοποθεσίας θα εμφανίζεται στη λίστα. Για να μάθετε σε ποια χωρητικότητα έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές, κάντε κλικ σε οποιαδήποτε επιλογή εφαρμογής. Κάναμε κλικ στην εφαρμογή Ημερολόγιο για αυτό το παράδειγμα
Για να μάθετε σε ποια χωρητικότητα έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές, <strong>κάντε κλικ σε οποιαδήποτε επιλογή εφαρμογής</strong>. “/></source></source></source></source></picture></div>
<div class=

Για να μάθετε σε ποια χωρητικότητα έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές, κάντε κλικ σε οποιαδήποτε επιλογή εφαρμογής.
(Kurt Knutsson)

  • Ακριβής Τοποθεσία είναι ενεργοποιημένη για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Εναλλάξτε το μακριά από εάν δεν θέλετε μια εφαρμογή να έχει πρόσβαση στην ακριβή τοποθεσία σας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε πότε μια συγκεκριμένη εφαρμογή έχει πρόσβαση τοποθεσίας επιλέγοντας μία από τις 3 παραπάνω επιλογές.
Εναλλάξτε την <strong>Ακριβής τοποθεσία </strong>αν δεν θέλετε μια εφαρμογή να έχει πρόσβαση στην ακριβή τοποθεσία σας.”/></source></source></source></source></picture></div>
<div class=

Εναλλάξτε την Ακριβής τοποθεσία αν δεν θέλετε μια εφαρμογή να έχει πρόσβαση στην ακριβή τοποθεσία σας.
(Kurt Knutsson)

Πώς μπορώ να ξέρω εάν η χρήση της Ακριβούς τοποθεσίας είναι ασφαλής;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρίση σας όταν πρόκειται να δώσετε άδεια σε μια εφαρμογή για την ακριβή τοποθεσία σας. Τελικά, είναι περίπου τόσο αξιόπιστο όσο και η ίδια η εφαρμογή. Εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή όπως το Uber ή το Lyft, όπου είναι απαραίτητο να τους δώσετε την ακριβή τοποθεσία σας, είναι ασφαλές να υποθέσετε ότι δεν διατρέχετε κίνδυνο.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ IPHONE: ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ 5 ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Ελέγξτε ξανά όλες τις εφαρμογές σας και δείτε ποιες θέλετε να δώσετε την ακριβή τοποθεσία σας. Είναι τελικά καλύτερο να μην κοινοποιείτε την ακριβή τοποθεσία σας με πάρα πολλές εφαρμογές, καθώς δίνετε τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά η απόφαση είναι δική σας.

,

Για περισσότερα σχετικά με το επόμενο μεγάλο πράγμα της Apple, μεταβείτε στο CyberGuy.com και αναζητήστε την “Apple” κάνοντας κλικ στον μεγεθυντικό φακό στο επάνω μέρος του ιστότοπού μου. Και φροντίστε να εγγραφείτε στο δωρεάν ενημερωτικό δελτίο αναφορών CyberGuy κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο “Δωρεάν ενημερωτικό δελτίο” στο επάνω μέρος του ιστότοπού μου.

Πνευματικά δικαιώματα 2023 CyberGuy.com. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Τα άρθρα και το περιεχόμενο του CyberGuy.com ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους συνεργατών που κερδίζουν προμήθεια όταν πραγματοποιούνται αγορές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *