Οι μετανάστες που διασχίζουν τα νότια σύνορα παρουσιάζουν σημάδια «επιδείνωσης του τραύματος», συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης: έκθεση

Από τότε που άρχισε να προσφέρεται εθελοντικά πριν από δύο μήνες για βάρδιες το Σαββατοκύριακο σε μια κλινική σε ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια στη συνοριακή πόλη Σιουδάδ Χουάρες του Μεξικού, ο Δρ. Μπράιαν Έλμορ έχει περιθάλψει περίπου 100 μετανάστες για ιούς του αναπνευστικού και μερικές πιο σοβαρές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. ανέφερε το Associated Press.

Αυτό όμως που τον ανησυχεί περισσότερο είναι κάτι άλλο.

Πολλοί μετανάστες είναι τραυματισμένοι μετά τα μακρινά ταξίδια τους βόρεια.

Οι κτηνοτρόφοι του ΤΕΞΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ. Η ABBOTT ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΑρρηξης ΕΝΤΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Το «επιδεινούμενο τραύμα» που βίωσαν οι μετανάστες, ανέφερε το AP, περιλαμβάνει συχνά μάρτυρες δολοφονιών και ταλαιπωρία από απαγωγές και σεξουαλικές επιθέσεις.

“Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας έχουν συμπτώματα PTSD – θέλω να ξεκινήσω έναν έλεγχο για κάθε ασθενή”, είπε στο AP ο Elmore, γιατρός επειγόντων περιστατικών στην Clinica Hope.

Η πόλη του Ελ Πάσο, στο Τέξας, δεν έχει δει ποτέ αυτόν τον αριθμό διελεύσεων μεταναστών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της πόλης του Ελ Πάσο.  Επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, κοινωνικών λειτουργών, κληρικών και αρχών επιβολής του νόμου λένε ότι αυξανόμενος αριθμός μεταναστών υφίσταται βία που ισοδυναμεί με βασανιστήρια, ανέφερε το AP.

Η πόλη του Ελ Πάσο, στο Τέξας, δεν έχει δει ποτέ αυτόν τον αριθμό διελεύσεων μεταναστών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της πόλης του Ελ Πάσο. Επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, κοινωνικών λειτουργών, κληρικών και αρχών επιβολής του νόμου λένε ότι αυξανόμενος αριθμός μεταναστών υφίσταται βία που ισοδυναμεί με βασανιστήρια, ανέφερε το AP.
(Fox News Digital / Jon Michael Raasch)

Το Καθολικό μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Hope Border άνοιξε την κλινική το περασμένο φθινόπωρο με τη βοήθεια του επισκόπου Mark Seitz του Ελ Πάσο του Τέξας, που συνορεύει με το Juarez, είπε το AP.

«Το Hope Border Institute (HOPE) φέρνει την προοπτική της καθολικής κοινωνικής διδασκαλίας για να ανταποκριθεί στις πραγματικότητες που είναι μοναδικές για την περιοχή των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού», αναφέρει ο ιστότοπος της ομάδας.

«Μέσα από ένα ισχυρό πρόγραμμα έρευνας και πολιτικής εργασίας, ανάπτυξης ηγεσίας και δράσης, εργαζόμαστε για την οικοδόμηση δικαιοσύνης και την εμβάθυνση της αλληλεγγύης στα σύνορα».

Το δίκτυο των καταφυγίων είναι τόσο κατακλυσμένο από νέες αφίξεις και μετανάστες που μόνο οι πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν, ανέφερε το AP.

Επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, κοινωνικών λειτουργών, κληρικών και αρχών επιβολής του νόμου λένε ότι αυξανόμενος αριθμός μεταναστών υφίσταται βία που ισοδυναμεί με βασανιστήρια – και φτάνουν στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού έχοντας απεγνωσμένη ανάγκη ιατρικής και ψυχικής θεραπείας με τραύματα, ανέφερε το AP.

Ο Βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Αλλά οι πόροι για αυτήν την εξειδικευμένη φροντίδα είναι σπάνιοι.

Και το δίκτυο των καταφυγίων είναι τόσο κατακλυσμένο από νέες αφίξεις και μετανάστες που μόνο οι πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AP.

Μετανάστες, πολλοί από την Κεντρική Αμερική και τη Βενεζουέλα, περπατούν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Huehuetan στην πολιτεία Chiapas του Μεξικού, στις 7 Ιουνίου 2022. "Φέρνουμε τους ανθρώπους στα πιο ευάλωτα," Ένας διευθυντής περιπτώσεων είπε για το τι βλέπουν οι επαγγελματίες υγείας και άλλοι αυτήν τη στιγμή.

Οι μετανάστες, πολλοί από την Κεντρική Αμερική και τη Βενεζουέλα, περπατούν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Huehuetan στην πολιτεία Chiapas του Μεξικού, στις 7 Ιουνίου 2022. «Βάζουμε τους ανθρώπους πιο ευάλωτους», είπε ένας υπεύθυνος για το τι βλέπουν αυτή τη στιγμή οι επαγγελματίες υγείας και άλλοι .
(AP Photo/Marco Ugarte)

Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, όπως περιέγραψε ένας υπεύθυνος υπόθεσης: «Μια έγκυος 13χρονη … φυγαδεύτηκε από ομαδικούς βιασμούς και έτσι [she] χρειάζεται βοήθεια με τη φροντίδα των παιδιών και το γυμνάσιο».

DR. ΜΑΡΚ ΣΙΓΚΕΛ: Η ΚΡΙΣΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ «ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ» ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Ο Zury Reyes Borrero, υπεύθυνος υπόθεσης στην Αριζόνα στο Κέντρο για τα Θύματα Βασανιστηρίων, επισκέφτηκε το νεαρό κορίτσι όταν γέννησε — και περιέγραψε τις συνθήκες.

“Βάζουμε τους ανθρώπους να είναι πιο ευάλωτοι. Μερικοί δεν συνειδητοποιούν καν ότι βρίσκονται στις ΗΠΑ”, είπε ο υπεύθυνος της υπόθεσης στο AP.

Δεκάδες μετανάστες παρουσιάζονται να κατευθύνονται προς τα σύνορα των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2021. Το "επιδείνωση του τραύματος" Η εμπειρία των μεταναστών σήμερα περιλαμβάνει συχνά μάρτυρες δολοφονιών και ταλαιπωρίας από απαγωγές και σεξουαλικές επιθέσεις, ανέφερε το Associated Press.

Δεκάδες μετανάστες παρουσιάζονται να κατευθύνονται προς τα σύνορα των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2021. Το «επιδεινούμενο τραύμα» που βιώνουν οι μετανάστες σήμερα περιλαμβάνει συχνά μάρτυρες δολοφονιών και ταλαιπωρίας από απαγωγές και σεξουαλικές επιθέσεις, ανέφερε το Associated Press.
(Fox News)

Τους τελευταίους έξι μήνες, η Reyes Borrero και ένας συνάδελφός της βοήθησαν περίπου 100 μετανάστες στο Casa Alitas των Καθολικών Κοινοτικών Υπηρεσιών, ένα καταφύγιο στο Tucson της Αριζόνα, είπε.

Κάθε επίσκεψη με έναν μετανάστη μπορεί να διαρκέσει ώρες.

Οι υπάλληλοι της υπόθεσης προσπαθούν να οικοδομήσουν μια σχέση με τα άτομα – και επικεντρώνονται στην ενδυνάμωσή τους, είπε ο Reyes Borrero στο AP.

Αυτή η ομάδα ανθρώπων «ίσως να μην έχει ασφαλή μνήμη».

Αυτή η ομάδα ανθρώπων «ίσως να μην έχει καμία μνήμη που να είναι ασφαλής», είπε η Σάρα Χάουελ, η οποία διευθύνει ένα κλινικό ιατρείο και έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που θεραπεύει μετανάστες επιζώντες βασανιστηρίων στο Χιούστον του Τέξας.

Όταν επισκέπτεται ασθενείς στις νέες κοινότητες του Τέξας, είπε ο Χάουελ, συστήνουν συστηματικά συγγενείς ή γείτονες που χρειάζονται επίσης βοήθεια με σοβαρό τραύμα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια που απαιτούνται για την επούλωση.

Μια ομάδα παράνομων μεταναστών παρουσιάζεται συγκεντρωμένη στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Μια ομάδα παράνομων μεταναστών παρουσιάζεται συγκεντρωμένη στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.
(Fox News)

Οι περισσότεροι μετανάστες χρειάζονται «πρώτες βοήθειες ψυχική υγεία» καθώς και μακροχρόνια περίθαλψη που είναι ακόμη πιο δύσκολο να οργανωθεί μόλις διασκορπιστούν από τα καταφύγια των παραμεθόριων περιοχών σε κοινότητες σε όλη τη χώρα, σημείωσε ένας άλλος επαγγελματίας.

Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ένα τέτοιο τραύμα μπορεί να κλιμακωθεί εκεί που απαιτεί ψυχιατρική φροντίδα αντί για θεραπεία και αυτοβοήθεια, δήλωσε στο AP ο Dylan Corbett, εκτελεστικός διευθυντής του Hope Border Institute.

Οι φυσικοί κίνδυνοι όπως τα θανατηφόρα φίδια και τα ποτάμια αυξάνουν μόνο τους κινδύνους.

Οι πάροχοι υπηρεσιών και οι μετανάστες λένε ότι το πιο επικίνδυνο σημείο σε ταξίδια με κίνδυνο σε κάθε βήμα είναι το “la selva” – η ζούγκλα Darien Gap που χωρίζει την Κολομβία από τον Παναμά, την οποία διασχίζουν αυξανόμενοι Βενεζουελάνοι, Κουβανοί και Αϊτινοί που μετακόμισαν για πρώτη φορά στη Νότια Αμερική και τώρα αναζητούν ασφαλέστερες ζωές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε το AP.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Οι φυσικοί κίνδυνοι όπως τα θανατηφόρα φίδια και τα ποτάμια αυξάνουν τους κινδύνους μιας περιοχής γεμάτη από ληστές που λεηλατούν μετανάστες, σημείωσε η ίδια πηγή.

«Η βασική αιτία» της κρίσης

Εν τω μεταξύ, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια μετανάστες έχουν συρρέει στα νότια σύνορα από τότε που ανατέθηκε στην Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις το καθήκον να αντιμετωπίσει τη «πρωταρχική αιτία» της κρίσης πριν από σχεδόν δύο χρόνια, ανέφερε αυτό το Σαββατοκύριακο το Fox News Digital.

Η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις αποχωρεί από το Air Force Two αφού έφτασε στο Δημοτικό Αεροδρόμιο Aurora στην Aurora του Ιλινόις, στις 24 Ιουνίου 2022.

Η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις αποχωρεί από το Air Force Two αφού έφτασε στο Δημοτικό Αεροδρόμιο Aurora στην Aurora του Ιλινόις, στις 24 Ιουνίου 2022.
(Getty Images)

Η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ παρακολούθησε 233.000 συνοριακές συναντήσεις τον Νοέμβριο.

Πρόκειται για μια αύξηση 35% από όταν η Χάρις έλαβε τον ρόλο της στη μαζική μετανάστευση εκεί τον Μάρτιο του 2021.

Αυτές οι συναντήσεις αναμένεται να αυξηθούν μετά τη λήξη του Τίτλου 42, μια πολιτική της εποχής της πανδημίας υπό τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που επιτρέπει στους συνοριακούς πράκτορες να απομακρύνουν τους μετανάστες στα σύνορα.

Ο Λευκός Οίκος τον Δεκέμβριο δεν μπορούσε να προσδιορίσει ακριβώς τι κάνει η Χάρις στον ρόλο της για να αντιμετωπίσει τη μαζική μετανάστευση.

«Δεν έχω τίποτα να αναφέρω συγκεκριμένα για το πώς μοιάζει αυτό το έργο», είπε η εκπρόσωπος Τύπου Καρίν Ζαν-Πιερ σε συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε για τον ρόλο του αντιπροέδρου.

,

Το γραφείο του αντιπροέδρου δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Το Associated Press, καθώς και ο Πάτρικ Χάουφ του Fox News Digital, συνέβαλαν στο ρεπορτάζ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *