Κάνοντας τα συκώτια των χοίρων όμοια με τον άνθρωπο σε μια προσπάθεια να ανακουφιστεί η έλλειψη οργάνων

Σε μια προσπάθεια να μειώσουν την έλλειψη οργάνων στη χώρα, οι επιστήμονες μεταμορφώνουν τα συκώτια των χοίρων ώστε να μοιάζουν και να λειτουργούν σαν ανθρώπινα.

Εργαζόμενοι σε ένα εργαστήριο στα προάστια της Μινεάπολης διαλύουν κύτταρα χοίρου που έκαναν το όργανο να λειτουργεί, αφήνοντας φανταστικά ημιδιαφανή ικριώματα να επιπλέουν σε μεγάλα βάζα. Για να ολοκληρώσουν τη μεταμόρφωση, εμποτίζουν αυτά τα κελύφη με ανθρώπινα κύτταρα από δωρεά ήπατα που δεν μεταμοσχεύτηκαν.

Η διαδικασία είναι άκρως πειραματική, αλλά ο κατασκευαστής Miromatrix καταστρώνει σχέδια για δοκιμές πρώτου σταδίου σε ανθρώπους – ένα πείραμα έξω από το σώμα ενός ασθενούς για να δει πόσο καλά ένα βιοτεχνικό ήπαρ μπορεί να φιλτράρει το αίμα.

«Ουσιαστικά αναγεννούμε το όργανο», δήλωσε ο Jeff Ross, Διευθύνων Σύμβουλος της Miromatrix. «Τα σώματά μας δεν θα το βλέπουν πια ως όργανο χοίρου».

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ έχασε την αδελφή ψυχή ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΝΤΑΝΙΛ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Ένας τεχνικός αντικαθιστά τα μέσα σε έναν βιοαντιδραστήρα που περιέχει νεφρούς χοίρου σε ένα εργαστήριο Micromatrix την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, στο Eden Prairie, Minn.

Ένας τεχνικός αντικαθιστά τα μέσα σε έναν βιοαντιδραστήρα που περιέχει νεφρούς χοίρου σε ένα εργαστήριο Micromatrix την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, στο Eden Prairie, Minn.
(AP Photo/Andy Clayton-King)

Η Miromatrix σχεδιάζει την πρώτη στο είδος της ανθρώπινη δοκιμή ενός βιομηχανικού οργάνου για να αρχίσει να προσπαθεί να το αποδείξει κάπου το 2023.

Το αρχικό πείραμα θα είναι έξω από το σώμα του ασθενούς, εάν συμφωνήσει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Οι ερευνητές θα τοποθέτησαν ένα συκώτι που έχει μετατραπεί σε άνθρωπο δίπλα σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου για να φιλτράρουν προσωρινά το αίμα κάποιου του οποίου το συκώτι ξαφνικά απέτυχε. Και αν αυτό το νέο «βοηθητικό συκώτι» λειτουργήσει, θα ήταν ένα κρίσιμο βήμα προς την τελική απόπειρα μιας βιομηχανικής μεταμόσχευσης οργάνου – πιθανώς ενός νεφρού.

Η έφηβη ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Ένα συκώτι χοίρου που έχει "αποκλείστηκε" κρατείται από έναν τεχνικό σε ένα εργαστήριο Micromatrix την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, στο Eden Prairie, Minn. Το πρώτο βήμα για τους εργαζόμενους σε αυτό το εργαστήριο της Μινεάπολης είναι να καθαρίσουν με σαμπουάν τα κύτταρα του χοίρου που έκαναν το όργανο να κάνει τη δουλειά του. το χρώμα σταδιακά εξασθενεί καθώς τα κύτταρα διαλύονται και ξεπλένονται.  Αυτό που απομένει είναι μια σκαλωσιά από καουτσούκ, μια κυψελοειδής δομή του ήπατος, τα αιμοφόρα αγγεία του τώρα άδεια.

Ένα συκώτι χοίρου που έχει “αποκολληθεί” κρατείται από έναν τεχνικό σε ένα εργαστήριο Micromatrix την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, στο Eden Prairie, Minn. Το πρώτο βήμα για τους εργαζόμενους σε αυτό το εργαστήριο της προαστιακής Μινεάπολης είναι να καθαρίσουν τα κύτταρα του χοίρου με σαμπουάν που έκανε το όργανο να κάνει τη δουλειά του, το χρώμα του σταδιακά ξεθωριάζει καθώς τα κύτταρα διαλύονται και ξεπλένονται. Αυτό που απομένει είναι μια σκαλωσιά από καουτσούκ, μια κυψελοειδής δομή του ήπατος, τα αιμοφόρα αγγεία του τώρα άδεια.
(AP Photo/Andy Clayton-King)

“Όλα ακούγονται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου”, δήλωσε ο Δρ. Sander Florman, επικεφαλής μεταμοσχεύσεων στο Mount Sinai Hospital της Νέας Υόρκης, ένα από τα πολλά νοσοκομεία που ήδη σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στη μελέτη για την υποβοήθηση του ήπατος. «Αυτό είναι πιθανώς περισσότερο για το εγγύς μέλλον από την ξενομομόσχευση», ή την απευθείας εμφύτευση ζωικών οργάνων στους ανθρώπους.

Μια ετικέτα σε έναν βιοαντιδραστήρα υποδεικνύει ότι περιέχει ένα νεφρό χοίρου σε ένα εργαστήριο Micromatrix την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, στο Eden Prairie, Minn.

Μια ετικέτα σε έναν βιοαντιδραστήρα υποδεικνύει ότι περιέχει ένα νεφρό χοίρου σε ένα εργαστήριο Micromatrix την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, στο Eden Prairie, Minn.
(AP Photo/Andy Clayton-King)

,

Περισσότεροι από 105.000 άνθρωποι βρίσκονται στη λίστα αναμονής των ΗΠΑ για μεταμόσχευση οργάνων. Χιλιάδες θα πεθάνουν πριν έρθει η σειρά τους. Χιλιάδες άλλοι δεν μπαίνουν ποτέ στη λίστα, που θεωρείται υπερβολικά μακρινό.

«Ο αριθμός των οργάνων που έχουμε στη διάθεσή μας δεν θα μπορέσει ποτέ να καλύψει τη ζήτηση», δήλωσε ο Δρ Amit Tevar, χειρουργός μεταμοσχεύσεων στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ. «Αυτή είναι η απογοήτευσή μας».

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτήν την αναφορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *