Η North Carolina AG δεν θα απαγγείλει κατηγορίες κατά του Mark Meadows για εγγραφή ψηφοφόρων

Ο Mark Meadows, κάποτε επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου του πρώην προέδρου Τραμπ, δεν θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για νοθεία ψηφοφόρων που σχετίζονται με την εγγραφή του και την ψηφοφορία απόντες το 2020 στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της πολιτείας.

«Το Κρατικό Γραφείο Ερευνών διεξήγαγε εκτεταμένη έρευνα για τους ισχυρισμούς απάτης εναντίον του κυρίου και της κυρίας Μέντοους σχετικά με την εγγραφή και την ψήφο τους στις εκλογές του 2020», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Τζος Στάιν σε δελτίο τύπου της Παρασκευής. «Μετά από ενδελεχή εξέταση, το γραφείο μου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον κανενός από τους δύο για αυτό το θέμα».

«Το συμπέρασμά μας ήταν… είχαν επιχειρήματα που θα τους βοηθούσαν αν κινούνταν μια υπόθεση τέτοια που δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να αποδείξουμε πέρα ​​από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι είχαν εμπλακεί σε σκόπιμη νοθεία των ψηφοφόρων», είπε ο Στάιν, ένας Δημοκρατικός, στο The Associated Press την ίδια μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συμπεράσματα βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στα ευρήματα μιας έρευνας για απάτη ψηφοφόρων που ολοκληρώθηκε από το Κρατικό Γραφείο Ερευνών.

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΝΕΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ

Ο Meadows, ένας Ρεπουμπλικανός, τράβηξε αρχικά την προσοχή των κυβερνητικών δικηγόρων όταν εμφανίστηκαν λεπτομέρειες ότι ήταν ταυτόχρονα εγγεγραμμένος για να ψηφίσει στη Βόρεια Καρολίνα και σε δύο άλλες πολιτείες.

ΑΡΧΕΙΟ - Ο αρχηγός του προσωπικού του Λευκού Οίκου Mark Meadows μιλά με δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο, 26 Οκτωβρίου 2020, στην Ουάσιγκτον.

ΑΡΧΕΙΟ – Ο αρχηγός του προσωπικού του Λευκού Οίκου Mark Meadows μιλά με δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο, 26 Οκτωβρίου 2020, στην Ουάσιγκτον.
(AP Photo/Patrick Semansky, Αρχείο)

Σύμφωνα με δημόσια αρχεία, ο Meadows ανέφερε ως φυσική του διεύθυνση ένα τροχόσπιτο –το οποίο δεν είχε στην κατοχή του– στο Scaly Mountain, όταν εγγράφηκε για να ψηφίσει τον Σεπτέμβριο του 2020.

Έριξε ένα ψηφοδέλτιο απόντων μέσω ταχυδρομείου για τις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Το περιοδικό New Yorker ανέφερε αρχικά ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ακινήτου είπε ότι η σύζυγος του Meadows είχε νοικιάσει το ακίνητο και πέρασε μόνο μία ή δύο νύχτες εκεί.

Οι εκλογικοί υπάλληλοι ερμηνεύουν το νόμο του κράτους έτσι ώστε ένα άτομο να μπορεί να εγγραφεί σε έναν “μόνιμο τόπο διαμονής” σε μια περίοδο τουλάχιστον 30 ημερών πριν από τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, η συμπλήρωση μιας φόρμας εγγραφής με δόλια ή ψευδή είναι κακούργημα χαμηλού βαθμού.

Σε ένα σημείωμα προς τον Στάιν, οι εισαγγελείς – που συνέστησαν να μην ασκηθούν οι κατηγορίες – στο τμήμα του ανέφεραν ότι τα στοιχεία έδειχναν ότι ο Μέντοους και η σύζυγός του είχαν υπογράψει μια ετήσια μίσθωση για την κατοικία Scaly Mountain που παρείχε ο ιδιοκτήτης τους.

ΑΡΧΕΙΟ - Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βόρειας Καρολίνας Τζος Στάιν μιλάει μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, στις 7 Δεκεμβρίου 2022.

ΑΡΧΕΙΟ – Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βόρειας Καρολίνας Τζος Στάιν μιλάει μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, στις 7 Δεκεμβρίου 2022.
(AP Photo/Andrew Harnik, Αρχείο)

ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΧΡΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΞΩΓΗΤΙΚΟΙ, ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΒΑΛΤΩΣΑΝ ΛΙΒΑΔΙΑ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα αρχεία τηλεφώνου έδειξαν ότι η Debra Meadows βρισκόταν μέσα και γύρω από το Scaly Mountain τον Οκτώβριο του 2020 και ο σύζυγός της πληροί τις προϋποθέσεις για εξαίρεση διαμονής σύμφωνα με το κρατικό δίκαιο επειδή βρισκόταν σε δημόσια υπηρεσία στην Ουάσιγκτον, DC

Αν και ο Mark Meadows “σχεδόν σίγουρα δεν ήταν ποτέ φυσικά παρόν στη διεύθυνση Scaly Mountain”, αναφέρει το σημείωμα, “οι παράγοντες που βαρύνουν την κατοικία στην κομητεία Macon υπερτερούν αριθμητικά από τους παράγοντες που βαρύνουν την κατοικία.”

Τα δημόσια αρχεία έδειξαν επίσης ότι ο Meadows είχε εγγραφεί για να ψηφίσει στη Βιρτζίνια το 2021 και στη Νότια Καρολίνα τον Μάρτιο του 2022, αφού ο ίδιος και η σύζυγός του αγόρασαν ένα σπίτι εκεί.

Ο πρώην επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Mark Meadows και η σύζυγός του Debbie Meadows στην Joint Base Andrews στο Μέριλαντ στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Ο πρώην επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Mark Meadows και η σύζυγός του Debbie Meadows στην Joint Base Andrews στο Μέριλαντ στις 20 Ιανουαρίου 2021.
(ALEX EDELMAN/AFP μέσω Getty Images)

Το σημείωμα ανέφερε ότι οι Mark and Debra Meadows είχαν αρνηθεί να πάρουν συνέντευξη από το Κρατικό Γραφείο Ερευνών.

Ο Μπεν Γουίλιαμσον, εκπρόσωπος του Mark Meadows, δήλωσε σε μήνυμά του στο πρακτορείο ειδήσεων ότι δεν είχε κανένα σχόλιο για την απόφαση του Στάιν.

Ο Meadows είχε επανειλημμένα αβάσιμους ισχυρισμούς για εκτεταμένη εκλογική νοθεία πριν και μετά τις γενικές εκλογές του 2020.

,

Εκλογικοί αξιωματούχοι και από τα δύο κόμματα, εκτός από τους δικαστές και τον γενικό εισαγγελέα του ίδιου του Τραμπ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για εκτεταμένη νοθεία των ψηφοφόρων στις εκλογές του 2020.

“Κανένα από τα θέματα που αφορούν την 6η Ιανουαρίου, ωστόσο, δεν σχετίζεται με τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς για νοθεία ψηφοφόρων σχετικά με τον κύριο και την κυρία Meadows που παραπέμφθηκαν στο γραφείο μου για επανεξέταση”, ανέφερε ο Stein σε δήλωση. “Το γραφείο μου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή πέρα ​​από εύλογη αμφιβολία εναντίον είτε του κυρίου είτε της κυρίας Meadows, επομένως το γραφείο μου δεν θα ασκήσει δίωξη για αυτήν την υπόθεση. οποιαδήποτε μεταγενέστερη έρευνα ή δίωξη από αρχές σε άλλες δικαιοδοσίες, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να ανοίξουμε ξανά αυτό το θέμα.”

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτήν την αναφορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *