Η Ρωσία εκτόξευσε 20 πυραύλους κρουζ στην Ουκρανία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τουλάχιστον 1 νεκρός και δεκάδες τραυματίες

Η Ρωσία εκτόξευσε το Σάββατο 20 πυραύλους κρουζ κατά της Ουκρανίας καθώς οι άμαχοι έβλεπαν να υποδεχτούν την Πρωτοχρονιά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έναν θάνατο και δεκάδες τραυματίες.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε 12 από τους 20 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν χρησιμοποιώντας στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95ms που τοποθετήθηκαν στην Κασπία Θάλασσα μαζί με πυραυλικά συστήματα εδάφους, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valerii Zaluzhnyi, δήλωσε στο Telegram.

Οι απεργίες έπληξαν τοποθεσίες στις περιοχές του Κιέβου, του Ζιτομίρ και του Χμελνίτσκι.

Μέρος ενός ξενοδοχείου καταστράφηκε μετά από επίθεση με πυραύλους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2022 στο Κίεβο της Ουκρανίας.  Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε σε δήλωση ότι τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε.

Μέρος ενός ξενοδοχείου καταστράφηκε μετά από επίθεση με πυραύλους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2022 στο Κίεβο της Ουκρανίας. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε σε δήλωση ότι τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε.
(Spencer Platt/Getty Images)

Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΩΝΕΤΑΙ ΑΕΡΟΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ, ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΡΙΑ ΠΟΛΗ ΕΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΟ

Οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν έξι πυραύλους στο Κίεβο, όπου τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και 16 τραυματίστηκαν, μαζί με πέντε πυραύλους στην περιοχή Zhytomyr και έναν στην περιοχή Khmelnytskyi, με αποτέλεσμα επτά τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σε «σοβαρή κατάσταση» σε ουκρανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Πέντε συνοικίες στο δυτικό, κεντρικό, νότιο και ανατολικό τμήμα του Κιέβου χτυπήθηκαν, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο, η αίθουσα συναυλιών του Ουκρανικού Παλατιού και κτίρια κατοικιών.

Εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης συγκεντρώνονται στο σημείο μιας έκρηξης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2022 στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης συγκεντρώνονται στο σημείο μιας έκρηξης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2022 στο Κίεβο της Ουκρανίας.
(Spencer Platt/Getty Images)

ΚΙΕΒΟ, ΛΒΙΒ ΧΩΡΙΣ ΙΣΧΥ ΑΦΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΕΚΤΟΞΕ «ΜΑΖΙΚΗ» ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΚΡΟΥΖ ΒΑΣΕΙΣ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ Ουκρανίας

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έγραψε στο Twitter για να ανακοινώσει τις απεργίες το πρωί του Σαββάτου και είπε: “Υπάρχουν εκρήξεις στο Κίεβο! Μείνετε σε καταφύγια!”

Ο Κλίτσκο είπε ότι ενώ οι κάτοικοι του Κιέβου εξακολουθούσαν να έχουν πρόσβαση σε νερό και θέρμανση, ορισμένες γραμμές τρένων είχαν κλείσει και περίπου το 30% της πόλης ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *