Η νόσος του Πάρκινσον πλήττει χιλιάδες περισσότερους Αμερικανούς από ό,τι προηγούμενες εκτιμήσεις: νέα μελέτη

Περίπου 90.000 άτομα διαγιγνώσκονται με νόσο του Πάρκινσον (PD) στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο — η οποία είναι περίπου 50% αύξηση από τα προηγούμενα εκτιμώμενα ποσοστά επίπτωσης, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του 2022 που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Πάρκινσον.

«Ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων της νόσου του Πάρκινσον θα οδηγήσει σε περισσότερες πτώσεις, περισσότερα κατάγματα ισχίου και περισσότερους ανθρώπους που χρειάζονται υποβοηθούμενη διαβίωση», είπε ο Δρ Michael S. Okun, διευθυντής του Ινστιτούτου Norman Fixel για Νευρολογικές Ασθένειες στο UF Health στο Gainesville της Φλόριντα. Fox News Digital.

Είναι επίσης ιατρικός σύμβουλος στο Ίδρυμα Πάρκινσον, μια μη κερδοσκοπική ομάδα με έδρα το Μαϊάμι, αλλά δεν συμμετείχε στη μελέτη.

Η SHARON OSBOURNE ΛΕΕΙ «Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΠΑΕΙ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΟΖΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

Η μελέτη υπολόγισε τον επιπολασμό της νόσου του Πάρκινσον στη Βόρεια Αμερική αναλύοντας μια μεγάλη ομάδα διαφορετικών πληθυσμών.

Η έρευνα είχε ως στόχο να παράσχει μια πιο ακριβή εκτίμηση από προηγούμενες μελέτες, οι οποίες υπολόγιζαν ένα ποσοστό επίπτωσης 40.000-60.000 διαγνώσεων ετησίως.

"Ο αυξανόμενος αριθμός των περιπτώσεων της νόσου του Πάρκινσον θα οδηγήσει σε περισσότερες πτώσεις, περισσότερα κατάγματα ισχίου και περισσότερους ανθρώπους που χρειάζονται υποβοηθούμενη διαβίωση," είπε ένας ιατρικός ειδικός.

«Ο αυξανόμενος αριθμός των περιπτώσεων της νόσου του Πάρκινσον θα οδηγήσει σε περισσότερες πτώσεις, περισσότερα κατάγματα ισχίου και περισσότερους ανθρώπους που χρειάζονται υποβοηθούμενη διαβίωση», είπε ένας ιατρός ειδικός.
(iStock)

«Οι προηγούμενες εκτιμήσεις βασίστηκαν σε έναν μικρό αριθμό περιπτώσεων από περιοχές που δεν είναι αντιπροσωπευτικές του έθνους στο σύνολό του», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Πάρκινσον.

«Η προηγούμενη μελέτη επιπολασμού, που διεξήχθη πριν από 40 χρόνια, προέκτασε τα 26 άτομα με PD σε μια αγροτική κομητεία του Μισισιπή ως σημείο αναφοράς για τον επιπολασμό της PD στις ΗΠΑ».

«Οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν PD από τις γυναίκες και ο αριθμός αυτών που διαγιγνώσκονται με PD αυξάνεται με την ηλικία».

Ο ιστότοπος λέει επίσης, «Το νέο ποσοστό επίπτωσης είναι 1,5 φορές υψηλότερο, σε σχεδόν 90.000 περιπτώσεις ετησίως».

Περισσότερες στατιστικές για τη νόσο του Πάρκινσον

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι στις ΗΠΑ πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον.

Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με τη νόσο, σύμφωνα με το Ίδρυμα Πάρκινσον.

Η PD είναι η δεύτερη πιο κοινή νευροεκφυλιστική νόσος στις Ηνωμένες Πολιτείες — με τη νόσο του Αλτσχάιμερ να είναι όχι. 1.

Ο κύριος κίνδυνος για PD είναι η ηλικία – με τη συχνότητά της να αυξάνεται στους Αμερικανούς 65 ετών και άνω, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ο κύριος παράγοντας κινδύνου για τη νόσο του Πάρκινσον είναι η ηλικία — με τη συχνότητά της να αυξάνεται στους Αμερικανούς 65 ετών και άνω, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Ο κύριος παράγοντας κινδύνου για τη νόσο του Πάρκινσον είναι η ηλικία — με τη συχνότητά της να αυξάνεται στους Αμερικανούς 65 ετών και άνω, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
(iStock)

«Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να έχουν PD από τις γυναίκες και ότι ο αριθμός αυτών που διαγιγνώσκονται με PD αυξάνεται με την ηλικία, ανεξάρτητα από το φύλο», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Πάρκινσον.

Το Πάρκινσον είναι μια κινητική διαταραχή

Υπάρχουν συνήθως νευρώνες, ή νευρικά κύτταρα, στον εγκέφαλο που παράγουν μια χημική ουσία που ονομάζεται ντοπαμίνη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Πάρκινσον.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ LASIK ΣΤΟΝ FDA: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ»

«Τα πιο εμφανή σημεία και συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον εμφανίζονται όταν τα νευρικά κύτταρα στα βασικά γάγγλια, μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την κίνηση, εξασθενούν και/ή πεθαίνουν», σύμφωνα με τον ιστότοπο του Εθνικού Ινστιτούτου Γήρανσης.

Το Πάρκινσον έχει τέσσερα κύρια συμπτώματα — συμπεριλαμβανομένου τρόμου, μυϊκής δυσκαμψίας, αργών κινήσεων και δυσκολιών ισορροπίας.

Το Πάρκινσον έχει τέσσερα κύρια συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου του τρόμου, της μυϊκής δυσκαμψίας, των αργών κινήσεων και των δυσκολιών ισορροπίας — που συχνά οδηγούν σε πτώσεις.

Ένα από τα πρώτα σημάδια της PD είναι ένας «τρόμος που κυλάει χάπι» που «μοιάζει σαν να προσπαθείτε να ρίξετε ένα χάπι ή άλλο μικρό αντικείμενο ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη σας», σύμφωνα με τον ιστότοπο Healthline.

Η νέα μελέτη για τη νόσο του Πάρκινσον σημείωσε ότι ο επιπολασμός των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με αυτό διαφέρει σε ορισμένα μέρη της χώρας — αλλά ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για την καλύτερη κατανόηση της τάσης.

Η νέα μελέτη για τη νόσο του Πάρκινσον σημείωσε ότι ο επιπολασμός των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με αυτό διαφέρει σε ορισμένα μέρη της χώρας — αλλά ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για την καλύτερη κατανόηση της τάσης.
(iStock)

Καθώς η νόσος του Πάρκινσον εξελίσσεται, ένα κλασικό σημάδι είναι ένα «ανακατεύοντας βάδισμα».

Τότε είναι που ένα άτομο αρχίζει να κάνει μικρότερα βήματα με ανακατεμένο τρόπο, πρόσθεσε η Healthline.

Ορισμένες περιοχές των Η.Π.Α. εμφάνισαν «υψηλότερη επίπτωση» PD

Ο επιπολασμός των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με PD διαφέρει σε ορισμένα μέρη της χώρας, σημείωσε η μελέτη – αλλά ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για την καλύτερη κατανόηση αυτής της τάσης.

«Μια ομαδοποίηση κομητειών με υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης PD παρατηρήθηκε στην αντιπαράθεση των μεσοδυτικών και νότιων περιοχών των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφεραν οι συγγραφείς.

“Τα ποσοστά του Πάρκινσον θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται και γερνάει. Ωστόσο, αυτοί οι παράγοντες από μόνοι τους δεν μπορούν να εξηγήσουν την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων.”

Η μελέτη βρήκε «περιοχές υψηλότερης συχνότητας» επίσης στη νότια Καλιφόρνια, το νοτιοανατολικό Τέξας, την κεντρική Πενσυλβάνια και τη Φλόριντα.

Εν τω μεταξύ, βρήκε “περιοχές χαμηλότερης επίπτωσης” στην “περιοχή Mountain West, στα δυτικά μεσοδυτικά και στα βορειοδυτικά.”

Γιατί η ΠΔ είναι πιο συχνή τώρα;

“Τα ποσοστά του Πάρκινσον θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται και γερνάει. Ωστόσο, αυτοί οι παράγοντες από μόνοι τους δεν μπορούν να εξηγήσουν την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων”, σημείωσε ο Okun.

ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΚΕΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ — ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ δηλώνει

Αυτό μπορεί να εξηγήσει την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης σε μέρη της χώρας, ωστόσο, όπου υπάρχει μεγαλύτερος πληθυσμός, όπως η Φλόριντα, όπου πολλοί ηλικιωμένοι Αμερικανοί συνταξιοδοτούνται.

Η μελέτη σημείωσε επίσης ότι η έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες μπορεί να εξηγήσει μια αυξημένη συχνότητα εμφάνισης PD σε περιοχές όπως οι πολιτείες Rust Belt, συμπεριλαμβανομένου του Οχάιο και της Πενσυλβάνια, που είναι γνωστές για τα βαριά βιομηχανικά υλικά τους.

"Οι επιστήμονες έχουν εξετάσει εάν τα φυτοφάρμακα, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, η διατροφή και ο τρόπος ζωής συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων" της νόσου του Πάρκινσον στις ΗΠΑ, είπε ένας γιατρός στο Fox News Digital.

«Οι επιστήμονες έχουν εξετάσει εάν τα φυτοφάρμακα, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, η διατροφή και ο τρόπος ζωής συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων» της νόσου του Πάρκινσον στις ΗΠΑ, είπε ένας γιατρός στο Fox News Digital.
(iStock)

“Οι επιστήμονες έχουν εξετάσει εάν τα φυτοφάρμακα, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, η διατροφή και ο τρόπος ζωής συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων, καθώς πρόσφατα η νόσος του Πάρκινσον κατέλαβε την Νο. 1 θέση για την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη νευρολογική ασθένεια”, πρόσθεσε ο Okun.

Η μελέτη βρήκε επίσης έναν εκπληκτικό προστατευτικό παράγοντα: οι βαρείς καπνιστές φαίνεται να έχουν μικρότερο κίνδυνο για τη νόσο του Πάρκινσον.

Η μελέτη σημείωσε ότι περιορίζεται από τον αναδρομικό σχεδιασμό του, επομένως ήταν επιρρεπής σε μεροληψία επιλογής, εσφαλμένη κωδικοποίηση και εσφαλμένη ταξινόμηση – και ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για να κατανοηθεί καλύτερα εάν το ίδιο το κάπνισμα οδηγεί σε μειωμένο κίνδυνο.

“Ήρθε η ώρα για μια Operation Warp Speed ​​για τη νόσο του Πάρκινσον.”

Σημείωσε επίσης ότι η πραγματική επίπτωση της PD μπορεί να είναι υψηλότερη από το 2012 έως το 2022 λόγω της μειωμένης επικράτησης των «υποτιθέμενων» προστατευτικών παραγόντων όπως το κάπνισμα και της αυξημένης επικράτησης παραγόντων κινδύνου.

Τα οικονομικά βάρη του Π.Δ

Η νόσος του Πάρκινσον κοστίζει στους ασθενείς, τις οικογένειες και την κυβέρνηση των ΗΠΑ περίπου 51,9 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε από το Ίδρυμα Michael J. Fox.

Σχεδόν ελαφρώς λιγότερο από το ήμισυ αυτής της οικονομικής επιβάρυνσης αποδίδεται σε άμεσο ιατρικό κόστος, ενώ ελαφρώς περισσότερο από το μισό σχετίζεται με μη ιατρικό κόστος, όπως χαμένη εργασία, χαμένοι μισθοί, πρόωρη φροντίδα και χρόνος φροντίδας.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

«Οικονομικά, αυτές οι συνθήκες θα οδηγήσουν σε ένα καταστροφικό αποτέλεσμα για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, καθώς η Medicare και άλλοι πληρωτές δεν θα είναι σε θέση να συμβαδίσουν με τα δισεκατομμύρια δολάρια σε έξοδα», δήλωσε ο Okun στο Fox News Digital.

,

«Το ποσοστό δαπανών μας για την έρευνα για τη νόσο του Πάρκινσον είναι 10 φορές μικρότερο από αυτό που θα απαιτηθεί για να επιταχυνθεί η τροχιά για πιο αποτελεσματικές θεραπείες τροποποίησης της νόσου», πρόσθεσε.

“Ήρθε η ώρα για μια Operation Warp Speed ​​για τη νόσο του Πάρκινσον.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *