Η κομητεία του Οχάιο αναφέρει περισσότερα από 80 κρούσματα ιλαράς, τα περισσότερα από τα 117 της χώρας

Ένα ξέσπασμα ιλαράς στο Κεντρικό Οχάιο έχει μολύνει 82 ασθενείς κάτω των 18 ετών με σχεδόν το 40% των παιδιών, 32 ετών, να χρειάζεται να νοσηλευτούν, σύμφωνα με αναφορές.

Το ξέσπασμα στην κομητεία Φράνκλιν σηματοδοτεί την πρώτη φορά που καταγράφεται κρούσμα στην περιοχή εδώ και 20 χρόνια, ανέφερε ο Axios.

Τα 82 κρούσματα της κομητείας Φράνκλιν αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των 117 αναφερόμενων κρουσμάτων της χώρας.

Η πλειονότητα των περιπτώσεων ήταν σε μωρά μικρότερα από ένα έως πέντε ετών που δεν είχαν ακόμη εμβολιαστεί.

ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ φταίει ο COVID

Κανένα από τα παιδιά στο Οχάιο που αναφέρθηκαν ότι προσβλήθηκαν από ιλαρά δεν είχε εμβολιαστεί πλήρως.

Κανένα από τα παιδιά στο Οχάιο που αναφέρθηκαν ότι προσβλήθηκαν από ιλαρά δεν είχε εμβολιαστεί πλήρως.
(Reuters/Hereward Holland)

Κανένα από τα παιδιά δεν είχε εμβολιαστεί πλήρως κατά της εξαιρετικά μεταδοτικής νόσου, η οποία περιλαμβάνει πυρετό, καταρροή και εξάνθημα, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε επιπλοκές.

«Η ιλαρά μπορεί να είναι σοβαρή», σύμφωνα με τον ιστότοπο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. “Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών και οι ενήλικες άνω των 20 ετών είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από επιπλοκές. Συχνές επιπλοκές είναι οι μολύνσεις του αυτιού και η διάρροια. Οι σοβαρές επιπλοκές περιλαμβάνουν πνευμονία και εγκεφαλίτιδα.”

Ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης προετοιμάζει σύριγγες, συμπεριλαμβανομένου ενός εμβολίου για την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά (MMR), για τους εμβολιασμούς ενός παιδιού στις Υπηρεσίες Υγείας της Διεθνούς Κοινότητας στο Σιάτλ.  Αξιωματούχοι στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό λένε ότι η επιδημία ιλαράς που αρρώστησε πολλούς ανθρώπους έχει τελειώσει.

Ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης προετοιμάζει σύριγγες, συμπεριλαμβανομένου ενός εμβολίου για την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά (MMR), για τους εμβολιασμούς ενός παιδιού στις Υπηρεσίες Υγείας της Διεθνούς Κοινότητας στο Σιάτλ. Αξιωματούχοι στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό λένε ότι η επιδημία ιλαράς που αρρώστησε πολλούς ανθρώπους έχει τελειώσει.
(AP Photo/Elaine Thompson, Αρχείο)

Ένα παιδί πρέπει να είναι τουλάχιστον ενός έτους για να κάνει το εμβόλιο MMR (ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά) και το 28% των μολυσμένων φέρεται να μην ήταν αρκετά μεγάλο για να το κάνει.

ΠΟΙΟΣ, UNICEF ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ «ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΛΑΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το ξέσπασμα πιστεύεται ότι εξαπλώθηκε ως αποτέλεσμα τεσσάρων μη εμβολιασμένων ανθρώπων που επέστρεψαν στην περιοχή από κομητείες όπου επικρατεί η ιλαρά, είπε στον Axios η Mysheika Roberts, επίτροπος δημόσιας υγείας του Columbus.

«Το 2000, η ​​ιλαρά δηλώθηκε ότι είχε εξαφανιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Τσαρλς Πάτερσον, Επίτροπος Υγείας της Περιφέρειας Συνδυασμένης Υγείας της κομητείας Κλαρκ στο The Hill. «Δυστυχώς, αρχίζουμε να το βλέπουμε τώρα και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα λόγω της μείωσης των εμβολίων που κυκλοφορούν εκεί έξω».

Ένα παιδί που πάσχει από ιλαρά στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια μιας θανατηφόρας επιδημίας στη χώρα φέτος.

Ένα παιδί που πάσχει από ιλαρά στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια μιας θανατηφόρας επιδημίας στη χώρα φέτος.
(Φωτογραφία του Sayed Khodaiberdi Sadat/Anadolu Agency μέσω Getty Images)

Οι τοπικοί αξιωματούχοι υγείας ενθαρρύνουν τους κατοίκους του Οχάιο να κάνουν το εμβόλιο MMR, το οποίο οι ειδικοί λένε ότι είναι 97% αποτελεσματικό.

«Η ιλαρά είναι μια πολύ μεταδοτική και σοβαρή ασθένεια», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Υπουργείο Υγείας της πόλης Columbus. “Το εμβόλιο MMR είναι ασφαλές και εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη της ιλαράς. Τα εμβόλια MMR είναι διαθέσιμα στο Columbus Public Health κατά τις κανονικές ώρες της κλινικής εμβολίων και στο Franklin County Public Health μόνο κατόπιν ραντεβού. Τα παιδιά μπορούν επίσης να κάνουν εμβόλια MMR από τον παιδίατρο ή το ιατρικό τους σπίτι.”

,

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *