Η κηδεία του Ομότιμου Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ θα τελεστεί την Πέμπτη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, υπό την προεδρία του Πάπα Φραγκίσκου

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα τελεστεί την κηδεία του αείμνηστου Ομότιμου Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ την επόμενη εβδομάδα μετά τον θάνατο του απόστρατου Πάπα το Σάββατο.

Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Επίτιμος Πάπας Βενέδικτος XVI πέθανε το Σάββατο στις 9:34 π.μ. Ήταν 95 ετών.

Η σορός του Βενέδικτου αυτή τη στιγμή φυλάσσεται στο μοναστήρι Mater Ecclesiae στο Βατικανό, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μετά την παπική περίοδο.

Ο ΠΑΠΑΠΑΠΟΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΙΣΤ’ Πέθανε ΣΤΑ 95 ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρετίζει τον Ομότιμο Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για τη δημιουργία 20 νέων καρδιναλίων κατά τη διάρκεια τελετής στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, στις 14 Φεβρουαρίου 2015.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρετίζει τον Ομότιμο Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για τη δημιουργία 20 νέων καρδιναλίων κατά τη διάρκεια τελετής στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, στις 14 Φεβρουαρίου 2015.
(REUTERS/Tony Gentile/Φωτογραφία αρχείου)

Στις 2 Ιανουαρίου η σορός του θα μεταφερθεί για προβολή από τους πιστούς στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Σύμφωνα με την παράδοση, το σώμα του εκλιπόντος Πάπα θα εκτεθεί στο κοινό για να επιτρέψει στους πενθούντες να προσευχηθούν για τον ποντίφικα την Τρίτη και την Τετάρτη.

Στις 5 Ιανουαρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος θα προεδρεύσει της κηδείας του αείμνηστου ποντίφικα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, δήλωσε το Βατικανό.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ Β’ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΣ ΤΟΥ

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI στην κατοικία του στο Βατικανό τον Νοέμβριο του 1985, Ιταλία.

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI στην κατοικία του στο Βατικανό τον Νοέμβριο του 1985, Ιταλία.
(Gianni GIANSANTI/Gamma-Rapho μέσω Getty Images)

Η λειτουργία θα είναι ανοιχτή στο κοινό και το Βατικανό έχει παράσχει επαφές για τους Καθολικούς σε όλο τον κόσμο που επιθυμούν να τελέσουν τη λειτουργία εξ αποστάσεως.

Ο Βενέδικτος εξελέγη στον παπισμό το 2005. Αργότερα ισχυρίστηκε ότι προσευχήθηκε να μην εκλεγεί σε όλη τη διάρκεια του κονκλάβου, αλλά αναγκάστηκε να δεχτεί αυτό που πίστευε ότι ο Θεός τον καλούσε σε μεγαλύτερη υπηρεσία.

Ο ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΙΣΤ’ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥΣ, ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΥΠΑΚΟΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ

Καθολικός κληρικός, Καρδινάλιος, Γερμανία Ο Ράτσινγκερ αναλαμβάνει καθήκοντα ως Επίσκοπος Μονάχου - 1977

Καθολικός κληρικός, Καρδινάλιος, Γερμανία Ο Ράτσινγκερ αναλαμβάνει καθήκοντα ως Επίσκοπος Μονάχου – 1977
(Claus Hampel / ullstein bild μέσω Getty Images)

Τον Φεβρουάριο του 2013, σε ηλικία 85 ετών, ο Βενέδικτος έγινε ο πρώτος Πάπας εδώ και αιώνες που παραιτήθηκε από τη θέση του.

«Έχω καταλήξει στη βεβαιότητα ότι οι δυνάμεις μου, λόγω προχωρημένης ηλικίας, δεν ταιριάζουν πλέον σε μια επαρκή άσκηση [of the pontificate]», είπε εκείνη την ώρα.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ FOX NEWS

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' κάνει Λειτουργία τη νύχτα των Χριστουγέννων στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στις 24 Δεκεμβρίου 2009, στο Βατικανό, Βατικανό.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ κάνει Λειτουργία τη νύχτα των Χριστουγέννων στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στις 24 Δεκεμβρίου 2009, στο Βατικανό, Βατικανό.
(Franco Origlia/Getty Images)

Από την ανάληψη του Πάπα Φραγκίσκου και μετά, ο πρώην ποντίφικας ονομαζόταν «Ομότιμος Πάπας Βενέδικτος XVI», αλλά σύμφωνα με το κανονικό δίκαιο, δεν ασκούσε καμία εξουσία στην εκκλησία.

Στις 29 Ιουνίου 2021, ο Βενέδικτος γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο — την 70ή επέτειο — της χειροτονίας του στην ιεροσύνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *