Εκλογές 2023: Το Σικάγο επιλέγει δήμαρχο, οι πολιτείες ψηφίζουν νομοθετικά σώματα σε αμφιλεγόμενες επερχόμενες φυλές

Η σκόνη έχει καταλαγιάσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 και οι Αμερικανοί σε ορισμένες πόλεις και πολιτείες σε όλη τη χώρα προσβλέπουν στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το νέο έτος.

Ενώ είναι βέβαιο ότι θα δοθεί μεγάλη προσοχή στις προεδρικές εκλογές του 2024, χιλιάδες ψηφοφόροι ετοιμάζονται να κατευθυνθούν στις κάλπες το 2023 για να εκλέξουν πολιτειακούς και τοπικούς ηγέτες σε διάφορες γωνιές της Αμερικής.

ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Από αριστερά, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Μισισιπή, Tate Reeves, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Κεντάκι, Andy Beshear και η δήμαρχος του Σικάγο, Lori Lightfoot.

Από αριστερά, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Μισισιπή, Tate Reeves, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Κεντάκι, Andy Beshear και η δήμαρχος του Σικάγο, Lori Lightfoot.
(Dylan Hollingsworth/Bloomberg | Jon Cherry/Bloomberg | Gary Miller/FilmMagic μέσω Getty Images)

Η δήμαρχος του Σικάγο Λάιτφουτ παλεύει για την πολιτική της ζωή

ο Εκλογές δημάρχου του Σικάγοπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του τρέχοντος έτους, έρχεται εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου έξαρσης της εγκληματικότητας καθώς η νυν πρόεδρος Λόρι Λάιτφουτ προσπαθεί να υπερασπιστεί τη θέση της στο γραφείο του δημάρχου έναντι πολλών αμφισβητιών.

Αρκετά άτομα έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους στην κούρσα και θα αναμετρηθούν στις ακομμάτιστες δημαρχιακές εκλογές της Windy City που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου.

Ενώ υπάρχει μια σειρά ζητημάτων στο επίκεντρο ενόψει των εκλογών, η εγκληματικότητα αποτελεί κεντρική προτεραιότητα τόσο για τους υποψηφίους όσο και για τους ψηφοφόρους. Οι ανθρωποκτονίες στην καταγάλανη πόλη έφτασαν στο ύψος τους ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων 25 ετών το 2021, σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας, ξεπερνώντας τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Αρκετοί υποψήφιοι που στοχεύουν να υπηρετήσουν ως 57ος δήμαρχος του Σικάγο είπαν πρόσφατα στο Fox News Digital ότι πιστεύουν ότι ο Lightfoot δεν έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις να κάνει την πόλη ένα ασφαλέστερο περιβάλλον καθώς τόνισαν τη σημασία της υποστήριξης της αστυνομίας και της κατά μέτωπο αντιμετώπισης του εγκλήματος.

«ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ»: ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ LIGHTFOOT ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΜΩΤΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ

Οι υποψήφιοι στην κούρσα για την εκπροσώπηση του Σικάγο ως δήμαρχος είναι ο Roderick Sawyer, ο γιος του πρώην δημάρχου του Σικάγο, Eugene Sawyer, καθώς και ο Δημοκρατικός βουλευτής Jesus “Chuy” Garcia, ο Frederick Collins, ο εκπρόσωπος της πολιτείας Illinois, Kambium Buckner, Ja’Mal Green, Sophia King, ο Επίτροπος της κομητείας Κουκ Μπράντον Τζόνσον, ο βουλευτής Σοφία Κινγκ, ο Πωλ Βάλλας και ο Γουίλι Γουίλσον.

Η δήμαρχος Lori Lightfoot μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Σικάγο στις 27 Οκτωβρίου 2022.

Η δήμαρχος Lori Lightfoot μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Σικάγο στις 27 Οκτωβρίου 2022.
(Christopher Dilts/Bloomberg μέσω Getty Images)

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιδιώκουν να ανατρέψουν την έπαυλη του κυβερνήτη στη Λουιζιάνα

Ο κυβερνήτης Τζον Μπελ Έντουαρντς, Δημοκρατικός που υπηρετεί στο τιμόνι της Λουιζιάνα από το 2016, έχει περιορισμένη θητεία και δεν μπορεί να διεκδικήσει επανεκλογή, δίνοντας στους Ρεπουμπλικάνους την ευκαιρία να πάρουν πίσω την έπαυλη του κυβερνήτη στο Μπατόν Ρουζ.

Δύο άτομα ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους στην κούρσα για την ηγεσία της κόκκινης πολιτείας, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χάντερ Λάντι και ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Τζεφ Λάντρι, ο σημερινός γενικός εισαγγελέας στη Λουιζιάνα.

Συχνά αναφέρεται ως «προκριματικές εκλογές της ζούγκλας», το εκλογικό σύστημα της Λουιζιάνα δίνει στους Δημοκρατικούς μια ευκαιρία μάχης να διατηρήσουν τον έλεγχο της έπαυλης του κυβερνήτη. Ανεξάρτητα από το κόμμα, όλοι οι υποψήφιοι που θα εισέλθουν στην εκλογή κυβερνήτη θα αναμετρηθούν σε προκριματικές εκλογές στις 14 Οκτωβρίου. Εάν κανένας υποψήφιος δεν λάβει το 50% των ψήφων στις εκλογές του Οκτωβρίου, σε δεύτερο γύρο εκλογών με τους δύο υποψηφίους που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους – ανεξαρτήτως κόμματος – θα διεξαχθεί στις 18 Νοεμβρίου.

Ο υποψήφιος κυβερνήτης του GOP της Λουιζιάνα Τζεφ Λάντρι, ο σημερινός γενικός εισαγγελέας της πολιτείας.

Ο υποψήφιος κυβερνήτης του GOP της Λουιζιάνα Τζεφ Λάντρι, ο σημερινός γενικός εισαγγελέας της πολιτείας.
(AP Photo/Evan Vucci)

Οι Δημοκρατικοί αντιμετωπίζουν τον κυβερνήτη του GOP του Μισισιπή

Στο Μισισιπή, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Τέιτ Ριβς, ο οποίος υπηρετεί στη θέση από το 2020, δήλωσε ότι θα επιδιώξει μια δεύτερη θητεία στην εξουσία. Ο Ριβς πρόσφατα υπέγραψε νόμο τη μεγαλύτερη φορολογική περικοπή που έγινε ποτέ στην πολιτεία και σχεδιάζει να πιέσει για πλήρη κατάργηση του φόρου εισοδήματος του κράτους το 2023.

Ενώ ο Ριβς ευνοείται στην πολιτεία που στρέφεται προς τους Ρεπουμπλικάνους, οι Δημοκρατικοί που αντιμετώπισαν πολλαπλές σκληρές μάχες για τον έλεγχο στο Μισισιπή έχουν πλησιάσει πιο κοντά στη νίκη τα τελευταία χρόνια.

Στις κυβερνητικές εκλογές της πολιτείας το 2019, ο Ριβς νίκησε τον τότε Γενικό Εισαγγελέα του Μισισίπι Τζιμ Χουντ, Δημοκρατικό, κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Η πρόκριση για τις εκλογές του κυβερνήτη στο Μισισιπή ανοίγει στις 3 Ιανουαρίου.

Ο κυβερνήτης του Μισισιπή, Tate Reeves, μιλά στον Rose Garden του Λευκού Οίκου στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο κυβερνήτης του Μισισιπή, Tate Reeves, μιλά στον Rose Garden του Λευκού Οίκου στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.
(Mandel Ngan/AFP μέσω Getty Images)

Οι Ρεπουμπλικάνοι αμφισβητούν τον Δημοκρατικό κυβερνήτη του Κεντάκι

Στο Κεντάκι, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Andy Beshear, ο οποίος υπηρετεί στο τιμόνι της Πολιτείας Bluegrass από το 2019, επιδιώκει να επανεκλεγεί ανάμεσα σε ένα διευρυνόμενο πεδίο Ρεπουμπλικανών υποψηφίων.

Οι προκριματικές εκλογές και για τα δύο κόμματα έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Μαΐου, ενώ οι γενικές εκλογές στις 7 Νοεμβρίου.

Μεταξύ εκείνων που έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να ανατρέψουν τον Beshear είναι ο πρώην Δημοκρατικός κυβερνήτης και υποψήφιος για το Κογκρέσο Geoff Young και σχεδόν 10 Ρεπουμπλικάνοι. Οι εξέχοντες Ρεπουμπλικάνοι που αναζητούν τη θέση περιλαμβάνουν τον γενικό εισαγγελέα του Κεντάκι Ντάνιελ Κάμερον, ο οποίος υποστηρίζεται από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον πολιτειακό ελεγκτή Μάικ Χάρμον και τον επίτροπο Γεωργίας της πολιτείας Ράιαν Κουάρλες.

Η Kelly Craft, η οποία υπηρέτησε ως πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη υπό την κυβέρνηση Τραμπ, επιδιώκει επίσης τη θέση.

Ο Κυβερνήτης Andy Beshear μιλάει κατά τη διάρκεια της ημέρας έναρξης της ειδικής συνόδου του νομοθετικού σώματος της πολιτείας στη Φρανκφόρτ του Κεντάκι, 7 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Κυβερνήτης Andy Beshear μιλάει κατά τη διάρκεια της ημέρας έναρξης της ειδικής συνόδου του νομοθετικού σώματος της πολιτείας στη Φρανκφόρτ του Κεντάκι, 7 Σεπτεμβρίου 2021.
(AP Photo/Timothy D. Easley, Αρχείο)

Η εγκληματικότητα κυριαρχεί στην κούρσα του δημάρχου της Φιλαδέλφειας

Οι ανησυχίες για την εγκληματικότητα κυριαρχούν επίσης στην κούρσα για τη δημαρχία στη Φιλαδέλφεια, ένα άλλο προπύργιο των Δημοκρατικών.

Ο δήμαρχος Jim Kenney έχει περιορισμένη θητεία και ένα πολυσύχναστο χωράφι δημιουργείται εν μέσω έξαρσης της ένοπλης βίας και της έλλειψης αστυνομικών. Μέχρι στιγμής, το δημοκρατικό πρωτοβάθμιο πεδίο περιλαμβάνει πέντε πρώην μέλη του συμβουλίου και τον ελεγκτή της πόλης, όλοι οι οποίοι παραιτήθηκαν από τις έδρες τους για να είναι υποψήφιος, μαζί με τουλάχιστον έναν πολιτειακό νομοθέτη.

Κάθε τέσσερα χρόνια από το 1951, η πόλη της Φιλαδέλφειας εκλέγει έναν Δημοκρατικό για το γραφείο του δημάρχου. Οι εκλογές του 2023 δεν αναμένεται να είναι διαφορετικές.

Αξιοσημείωτοι υποψήφιοι που έχουν δηλώσει την υποψηφιότητά τους στον αγώνα είναι τα πρώην μέλη του δημοτικού συμβουλίου Allan Domb, Maria Quiñones-Sánchez, Helen Gym, Derek Green και Cherelle Parker. πρώην δημοτικός δικαστής James DeLeon. πρώην ελεγκτής πόλης Rebecca Rhynhart. επιχειρηματίας Jeff Brown? και ο πάστορας Warren Bloom Sr.

Οι προκριματικές εκλογές και για τα δύο πολιτικά κόμματα στις δημαρχιακές εκλογές της Φιλαδέλφειας θα διεξαχθούν στις 16 Μαΐου, ενώ οι γενικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 7 Νοεμβρίου.

Οι βουλευτικές εκλογές της Βιρτζίνια είναι μια δοκιμασία της δημοτικότητας του κυβερνήτη Youngkin

Στη Βιρτζίνια, και οι 140 έδρες στην πολιτικά διαιρεμένη Γενική Συνέλευση θα είναι στο ψηφοδέλτιο. Οι Ρεπουμπλικάνοι κατέχουν επί του παρόντος μια μικρή πλειοψηφία 52-48 στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Βιρτζίνια και οι Δημοκρατικοί έχουν πλειοψηφία 21-19 στη Γερουσία της πολιτείας.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Γκλεν Γιανγκίν, το όνομα του οποίου έχει διαδοθεί καθώς το GOP αναζητά τον επόμενο προεδρικό υποψήφιο, έχει δεσμευτεί να βοηθήσει το κόμμα του να κερδίσει τον πλήρη έλεγχο του νομοθετικού σώματος, αν και τα σχέδιά του για περαιτέρω περιορισμό των αμβλώσεων στην πολιτεία θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους.

Η δημοτικότητα του Youngkin – εν μέρει λόγω της στάσης του για την εκπαίδευση – θα δοκιμαστεί στις βουλευτικές εκλογές. Το 2021, ο Youngkin, ο υποψήφιος για πρώτη φορά που προερχόταν από την επιχειρηματική πτέρυγα του κόμματος, ξεπέρασε τον πρώην Δημοκρατικό Κυβερνήτη Terry McAuliffe για να γίνει ο πρώτος υποψήφιος του GOP σε δώδεκα χρόνια που κέρδισε εκλογές κυβερνήτη στην πολιτεία που κάποτε ταλαντευόταν με τάση προς τους Δημοκρατικούς την τελευταία δεκαετία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να έχουν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων και, εν αναμονή του αποτελέσματος των ειδικών εκλογών του Ιανουαρίου, να πάρουν έως και τρεις έδρες για απόλυτη πλειοψηφία στη Γερουσία.

Στις 10 Ιανουαρίου, οι ψηφοφόροι στην 7η Περιφέρεια της Βιρτζίνια θα κατευθυνθούν στις κάλπες για ειδικές εκλογές για την πλήρωση της έδρας της Γερουσίας της πολιτείας που κατείχε παλαιότερα η Ρεπουμπλικανός Τζεν Κίγκανς, η οποία νίκησε τη Δημοκρατική βουλευτή Elaine Luria στις 8 Νοεμβρίου για να εκπροσωπήσει τη 2η Περιφέρεια του Κογκρέσου της πολιτείας στη Βουλή των ΗΠΑ.

Ο κυβερνήτης Glenn Youngkin μιλά μετά από μια τελετή ορκωμοσίας του υπουργικού συμβουλίου στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, στις 15 Ιανουαρίου 2022.

Ο κυβερνήτης Glenn Youngkin μιλά μετά από μια τελετή ορκωμοσίας του υπουργικού συμβουλίου στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, στις 15 Ιανουαρίου 2022.
(Al Drago/Bloomberg μέσω Getty Images)

,

βουλευτικές εκλογές στο Νιου Τζέρσεϊ

Στο Νιου Τζέρσεϊ, μια πολιτεία υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών όπου οι Ρεπουμπλικάνοι σημειώνουν σταθερά κέρδη τα τελευταία χρόνια, και οι 120 έδρες στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας θα είναι στο ψηφοδέλτιο, δίνοντας στο GOP την ευκαιρία να ανακτήσει τον έλεγχο για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες. Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν επί του παρόντος 24 από τις 40 έδρες στην πολιτειακή Γερουσία και 46 από τις 80 έδρες της Συνέλευσης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Garden State είχαν σημαντικά κέρδη το 2021, κερδίζοντας έξι έδρες στη Συνέλευση και μία στη Γερουσία.

Ο Paul Steinhauser του Fox News και το Associated Press συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *