Δεκάδες πολιτείες βλέπουν νέους νόμους για τις αμβλώσεις, τον κατώτατο μισθό να ισχύουν το 2023

Δεκάδες πολιτείες θα δουν σημαντικές αλλαγές στους νόμους για τις αμβλώσεις και τα όρια κατώτατου μισθού να ισχύουν μετά το χτύπημα των ΗΠΑ το 2023 το Σάββατο.

Η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη θα αρχίσουν η καθεμία να επιβάλλει νέες προστασίες για τα δικαιώματα των αμβλώσεων αυτή την εβδομάδα, ενώ το Τενεσί θα αρχίσει να απαιτεί συνταγές γιατρού για όλα τα φάρμακα που προκαλούν άμβλωση. Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι με κατώτατο μισθό λαμβάνουν αύξηση μισθού σε 23 πολιτείες και αρκετές άλλες πολιτείες θα αρχίσουν να επιβάλλουν αλλαγές στις πολιτικές για τα ναρκωτικά, ανέφερε ο Axios την Κυριακή.

Η Πρόταση 1 της Καλιφόρνια πέρασε την ημέρα των εκλογών και κατοχυρώνει το «θεμελιώδες δικαίωμα των κατοίκων να επιλέξουν να κάνουν άμβλωση και το θεμελιώδες δικαίωμά τους να επιλέγουν ή να αρνούνται αντισυλληπτικά». Η Καλιφόρνια διέθετε ήδη εκτεταμένη προστασία για την πρόσβαση σε αμβλώσεις, ακόμη και πριν από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει τον Roe εναντίον Wade τον Ιούνιο του 2022.

Εν τω μεταξύ, ο νόμος της Νέας Υόρκης θα απαιτεί από όλα τα ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα που προσφέρουν κάλυψη περίθαλψης μητρότητας να περιλαμβάνουν φροντίδα για την άμβλωση, ανέφερε το πρακτορείο.

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΓΩΓΗ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ

Ένας αστυνομικός παρακολουθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης θυμάτων ένοπλης βίας μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ένας αστυνομικός παρακολουθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης θυμάτων ένοπλης βίας μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο.
(Τζόσουα Ρόμπερτς)

Οι ακτιβιστές κάνουν έκκληση για κατώτατο μισθό 15 δολαρίων κοντά στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.  (AP Photo/J. Scott Applewhite)

Οι ακτιβιστές κάνουν έκκληση για κατώτατο μισθό 15 δολαρίων κοντά στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

Οι Κόκκινες και Μπλε πολιτείες έχουν λάβει επιθετικά μέτρα για να περιορίσουν και να προστατεύσουν την πρόσβαση σε αμβλώσεις τους μήνες μετά τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην υπόθεση Dobbs v. Jackson.

Διαδηλωτές υπέρ της επιλογής αναστατώνουν το συμπόσιο του CAPITOL HILL CRISIS CENTER ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ «ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ»

Περισσότερες από δώδεκα πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών είχαν «νόμους ενεργοποίησης» για τις αμβλώσεις που περιόριζαν σοβαρά ή απαγόρευαν τις αμβλώσεις μόλις εβδομάδες ή μήνες μετά την έκδοση της απόφασης. Άλλοι ανέλαβαν δράση και ψήφισαν νέα νομοθεσία αμέσως μετά την απόφαση.

Οι Δημοκρατικοί προσπάθησαν επίσης να κατοχυρώσουν την πρόσβαση στις αμβλώσεις στις πολιτείες τους, καθώς και να διευκολύνουν τα ταξίδια για γυναίκες που ζητούσαν αμβλώσεις αλλά ζούσαν σε πολιτείες όπου δεν μπορούσαν να κάνουν.

Η McKayla Wolff έφυγε και η Karen Wolff έδωσαν τα χέρια καθώς μαζεύονταν για τα δικαιώματα των αμβλώσεων στην πρωτεύουσα στο St. Paul, Minn., την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022. (Jerry Holt/Star Tribune μέσω Getty Images)

Η McKayla Wolff έφυγε και η Karen Wolff έδωσαν τα χέρια καθώς μαζεύονταν για τα δικαιώματα των αμβλώσεων στην πρωτεύουσα στο St. Paul, Minn., την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022. (Jerry Holt/Star Tribune μέσω Getty Images)
(Jerry Holt/Star Tribune)

,

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να περάσει μια ομοσπονδιακή νομοθεσία που θεσπίζει το δικαίωμα στην άμβλωση αυτόν τον μήνα, αλλά το Δημοκρατικό Κόμμα έχασε τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθιστώντας την κίνηση αδύνατη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *