Γυναίκα που έχασε την αδελφή ψυχή της από φαιντανύλη συζητά τη θλίψη γύρω από τις διακοπές, τιμώντας τα χαμένα αγαπημένα της πρόσωπα

Μια γυναίκα που έχασε την αδερφή της ψυχή της από υπερβολική δόση φαιντανύλης συλλογίστηκε τον αγώνα της με τη θλίψη κατά τη διάρκεια των διακοπών και πρόσφερε συμβουλές σε άλλους που μπορεί να υποφέρουν από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

«Η θλίψη γίνεται βαρύτερη κατά τη διάρκεια των διακοπών», είπε στο Fox News η Gwen Dudley, μια εξαρτημένη που αναρρώνει. «Τα πάντα γύρω σου φωνάζουν οικογένεια, σύνδεση, παράδοση και αγάπη, επομένως ενισχύουν τον πόνο».

Ο σύντροφος του Dudley, Paul Francs Duffy II, 32 ετών, υποτροπίασε αφού παρέμεινε νηφάλιος για τρία χρόνια. Πέθανε αμέσως μετά, τον Μάιο του 2021, αφήνοντας πίσω τον γιο του και του Ντάντλι, Λούκα, ο οποίος είναι τώρα τριών ετών.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΘΙΣΜΟΥ ΑΦΟΥ Η ΦΕΝΤΑΝΥΛ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΝΑ ΨΥΧΗ ΤΗΣ: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ FOX NEWS ΕΔΩ

«Οι πρώτες μου διακοπές χωρίς τον Ντάφι ήταν η πιο επώδυνη περίοδος ολόκληρης της ζωής μου», είπε ο Ντάντλεϊ, ο οποίος γνώρισε τον Ντάφι ενώ οι δυο τους ήταν σε ανάρρωση. «Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν οι διακοπές που μοιραζόμασταν στο παρελθόν και πόσο πολύ έχανε με τον γιο μας».

«Κάθε χαρούμενη στιγμή με τον γιο μου ήταν μια υπενθύμιση ότι ο Ντάφι δεν είναι εδώ», συνέχισε. «Η διακόσμηση του δέντρου ήταν σαν ένα στιλέτο στην καρδιά».

Ο Ντάφι αγκιστρώθηκε στα ναρκωτικά μέσω μιας νόμιμης συνταγής – αρχικά του είχε χορηγηθεί OxyContin στο γυμνάσιο για τραυματισμό στην πλάτη, είπε ο Ντάντλι στο Fox News. Πάλεψε με τον εθισμό για τα επόμενα 15 χρόνια, περνώντας από πολυετείς περιόδους νηφαλιότητας που ακολουθήθηκαν από υποτροπή.

Δύο μήνες μετά την τελική του υποτροπή, ο Duffy αγόρασε εν αγνοία του φάρμακα με φαιντανύλη, ένα συνθετικό οπιοειδές 50-100 φορές ισχυρότερο από τη μορφίνη, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Κατάχρησης Ναρκωτικών.

Δεν γύρισε ποτέ σπίτι.

ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΦΕΝΤΑΝΙΛ ΕΚΤΥΠΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000% ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

Αυτά τα Χριστούγεννα, ο Ντάντλι σχεδιάζει να τιμήσει τη μνήμη του Ντάφι φτιάχνοντας τα αγαπημένα του φαγητά, στολίζοντας το δέντρο τους με τα παιδικά του στολίδια και στολίζοντας τον τάφο του με τον γιο τους.

«Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να μου μιλήσουν για εκείνον από φόβο μήπως με στεναχωρήσουν, αλλά στην πραγματικότητα είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσα να ζητήσω», είπε.

«Να λέτε πάντα το όνομά του», πρόσθεσε. «Θέλω η μνήμη του να μείνει ζωντανή μέσα από εμάς αλλά και για χάρη του γιου μου».

Πριν από το θάνατό του, ο Duffy εργαζόταν ως ειδικός υποστήριξης συνομηλίκων για το Τμήμα Υγείας της κομητείας Anne Arundel στο Μέριλαντ, μια θέση που δημιουργήθηκε ως μέρος της προσπάθειας της κομητείας να αντιμετωπίσει την κρίση της φαιντανύλης.

Η Gwen Dudley είπε ότι σχεδιάζει να τιμήσει τον σύντροφό της, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης, αυτές τις γιορτές ακολουθώντας τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις τους με τον τρίχρονο γιο τους.

Η Gwen Dudley είπε ότι σχεδιάζει να τιμήσει τον σύντροφό της, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης, αυτές τις γιορτές ακολουθώντας τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις τους με τον τρίχρονο γιο τους.
(Ευγενική προσφορά της Gwen Dudley)

«Αυτή είναι η παράνοια του εθισμού, σωστά;» είπε ο Ντάντλι στο Fox News. «Ο Ντάφι ήξερε από τη δουλειά του πόσο επικίνδυνο ήταν αυτό, αλλά νόμιζε ότι το είχε υπό έλεγχο».

Ο Ντάντλι είπε ότι ο φόβος της κρίσης, ακόμη και μέσα από την κοινότητα ανάκαμψης, εμπόδισε τον Ντάφι να αναζητήσει βοήθεια μόλις άρχισε να χρησιμοποιεί ξανά το 2021.

Αν και εξακολουθεί να θρηνεί τον σύντροφό της, η Duffy προσπαθεί να δώσει νόημα στον θάνατό του, ευαισθητοποιώντας για τους κινδύνους της φαιντανύλης και τερματίζοντας το στίγμα γύρω από τον εθισμό, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να αισθάνονται άνετα να αναζητήσουν θεραπεία.

«Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου από υπερβολική δόση μπορεί να είναι μια απομονωτική εμπειρία λόγω του στίγματος του εθισμού», είπε. «Οι άνθρωποι φοβούνται να πουν στους άλλους πώς πέθανε το αγαπημένο τους πρόσωπο».

Ο Ντάντλι ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ελέγξουν τους φίλους που θρηνούν για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου λόγω κατάχρησης ναρκωτικών αυτές τις γιορτές.

ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΡΕΚΟΡ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΦΕΝΤΑΝΥΛΗΣ ΤΟ 2022

«Ίσως έχει περάσει ένα ή δύο ή πέντε χρόνια από τότε που έχασαν κάποιον και φαίνονται εντάξει εξωτερικά», είπε ο Ντάντλι. «Αλλά η αναγνώριση της θλίψης τους μπορεί να είναι αυτό που χρειάζονται απεγνωσμένα».

«Το να νιώθεις μόνη είναι αυτό που οδηγεί τους ανθρώπους πιο βαθιά στην απόγνωση της θλίψης», πρόσθεσε. «Αλλά το να το περπατήσουμε μαζί θα μας οδηγήσει».

Ο Ντάντλεϊ είπε ότι η θλίψη ενισχύεται κατά τη διάρκεια των διακοπών και ενθάρρυνε τους ανθρώπους να κάνουν check-in για φίλους που υφίστανται απώλεια αυτή την εποχή του χρόνου.

Ο Ντάντλεϊ είπε ότι η θλίψη ενισχύεται κατά τη διάρκεια των διακοπών και ενθάρρυνε τους ανθρώπους να κάνουν check-in για φίλους που υφίστανται απώλεια αυτή την εποχή του χρόνου.
(Ευγενική προσφορά της Gwen Dudley)

Τώρα, ο Dudley εργάζεται εξ αποστάσεως ως εθνικός συντονιστής προσέγγισης για το Ascend Recovery Center στο West Palm Beach. Χρησιμοποιεί το TikTok ως πλατφόρμα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους της φαιντανύλης.

«Αυτό εξαφανίζει μια γενιά», είπε ο Ντάντλι στο Fox News. «Τα παιδιά μας πεθαίνουν».

«Μισώ να σκέφτομαι πόσοι άνθρωποι θα περάσουν τις διακοπές τους το 2023 χωρίς τη σύζυγο, το παιδί, τον αδερφό, την αδερφή, τη μητέρα, τον πατέρα και τον φίλο τους», είπε.

,

Θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών ξεπέρασε τις 100.000 για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ το 2021, σύμφωνα με το CDC. Πάνω από 64.000 από αυτούς τους θανάτους οφείλονταν σε συνθετικά οπιοειδή όπως η φαιντανύλη.

«Αυτοί οι θάνατοι δεν κάνουν διακρίσεις και τόσοι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα τους συμβεί μέχρι να συμβεί», είπε ο Ντάντλι.

«Βρισκόμαστε πραγματικά στη μέση μιας κρίσης δημόσιας υγείας που δεν έχει τέλος», πρόσθεσε. «Αν θέλουμε να επιβραδυνθούν οι θάνατοι, οι άνθρωποι στην κορυφή πρέπει να το θέσουν προτεραιότητα με τον ίδιο τρόπο που έκαναν για τον COVID-19».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *