Έρευνα Χάντερ Μπάιντεν: Το 2022 σηματοδότησε το τέταρτο έτος —και συνεχίζεται— της έρευνας

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς το 2022 ολοκληρώνουν τον τέταρτο χρόνο της έρευνάς τους κατά του Χάντερ Μπάιντεν για πιθανές παραβιάσεις φορολογικών και ξένων λόμπι, ψευδείς δηλώσεις και άλλα.

Ο Χάντερ Μπάιντεν βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα από το 2018.

Η έρευνα βασίστηκε, εν μέρει, από αναφορές ύποπτης δραστηριότητας (SARs) σχετικά με ύποπτες συναλλαγές στο εξωτερικό. Αυτά τα SAR, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την έρευνα, αφορούσαν κεφάλαια από «Κίνα και άλλα ξένα έθνη».

Το Fox News ανέφερε για πρώτη φορά την ύπαρξη κάποιου τύπου έρευνας που αφορούσε τον Χάντερ Μπάιντεν τον Οκτώβριο του 2020, πριν από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές. Τότε έγινε γνωστό ότι το FBI είχε κλητεύσει τον φορητό υπολογιστή που υποτίθεται ότι ανήκε στον Χάντερ Μπάιντεν στο πλαίσιο μιας υπάρχουσας έρευνας για ξέπλυμα χρήματος.

FOX NEWS POLL: ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΝΤΕΡ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Οι ιστορίες σχετικά με το φορητό υπολογιστή μετατράπηκαν ευρέως από τους Δημοκρατικούς και τα κύρια μέσα ενημέρωσης ως ρωσική παραπληροφόρηση. Εκείνη την εποχή, ο τότε διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζον Ράτκλιφ επιβεβαίωσε ότι ο φορητός υπολογιστής «δεν ήταν μέρος κάποιας ρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης», αλλά αυτός ο ισχυρισμός απορρίφθηκε από τους Δημοκρατικούς και πολλά μέσα ενημέρωσης.

Εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook λογοκρίνουν και περιόρισαν την κυκλοφορία των ιστοριών που σχετίζονται με τον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι λένε ότι οι επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν μπορεί να συνδέονται με τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι λένε ότι οι επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν μπορεί να συνδέονται με τον Πρόεδρο Μπάιντεν.
(AP Photo/Nick Wass)

Μόνο το 2022 μέσα ενημέρωσης όπως το NBC News και το CBS News άρχισαν να αποδέχονται το γεγονός και επαλήθευσαν ότι ο φορητός υπολογιστής ανήκε στον Χάντερ Μπάιντεν και ότι κατείχε νόμιμα αρχεία που ανήκαν στον γιο του προέδρου.

Το Twitter, υπό τη νέα ιδιοκτησία του Έλον Μασκ, κυκλοφόρησε αρχεία σχετικά με τις αποφάσεις της εταιρείας να μπλοκάρει την κυκλοφορία των ιστοριών του Χάντερ Μπάιντεν – παρόλο που βρισκόταν υπό ομοσπονδιακή έρευνα σε εκείνο το σημείο για σχεδόν δύο χρόνια.

Ο Χάντερ Μπάιντεν επιβεβαίωσε την έρευνα για τις «φορολογικές του υποθέσεις» τον Δεκέμβριο του 2020, μετά την εκλογή του πατέρα του στην προεδρία.

Οι Ομοσπονδιακοί Σύμβουλοι ΖΥΓΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΧΑΝΤΕΡ ΜΠΑΪΝΤΕΝ, Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ»: ΠΗΓΗ

Το 2022, η έρευνα με επικεφαλής τον διορισμένο από τον Τραμπ εισαγγελέα του Ντέλαγουερ Ντέιβιντ Βάις φάνηκε να πλησιάζει σε κρίσιμο στάδιο.

Το Fox News ανέφερε τον Ιούλιο ότι η ομοσπονδιακή κριτική επιτροπή που εξετάζει τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν ολοκλήρωσε την τελευταία της θητεία τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και είχε λήξει. Μια πηγή είπε στο Fox News εκείνη την εποχή ότι δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες.

Πρώην ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είπε στο Fox News, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να έχει ενεργό δικαστικό σώμα προκειμένου να καταθέσει κατηγορίες ως μέρος μιας συμφωνίας ένστασης.

Ο γιος του Προέδρου Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, φωτογραφίζεται στο Σόχο την Πέμπτη.

Ο γιος του Προέδρου Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, φωτογραφίζεται στο Σόχο την Πέμπτη.
(Πίσω πλέγμα)

Πηγές είπαν στο Fox News αυτό το φθινόπωρο ότι οι ομοσπονδιακοί ερευνητές εξετάζουν εάν θα κατηγορήσουν τον Hunter για διάφορες παραβιάσεις φορολογικών και ξένων λόμπι, ψευδείς δηλώσεις και άλλα.

Η πιθανότητα κατηγορίας ψευδούς δήλωσης προέρχεται από την πιθανότητα ο Χάντερ Μπάιντεν να είπε ψέματα κατά την αγορά όπλου το 2018. Το Fox News ανέφερε για πρώτη φορά πέρυσι ότι η αστυνομία είχε απαντήσει σε ένα περιστατικό το 2018, όταν ένα όπλο που ανήκε στον Χάντερ Μπάιντεν πετάχτηκε σε σκουπίδια μπορεί έξω από μια αγορά στο Ντέλαγουερ.

Ο ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ «ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ «ΕΝΕΜΜΕΤΕΧΕ» ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ SON HUNTER: ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΙ

Μια πηγή με γνώση της 23ης Οκτωβρίου 2018, η αστυνομική αναφορά είπε στο Fox News ότι ανέφερε ότι η Χάλι Μπάιντεν, χήρα του εκλιπόντος γιου του προέδρου Μπάιντεν, Μπο, και που είχε σχέση με τον Χάντερ εκείνη την εποχή, πέταξε ένα όπλο που ανήκε. από τον Χάντερ σε έναν κάδο σκουπιδιών πίσω από μια αγορά κοντά σε ένα σχολείο.

Μια αναφορά συναλλαγής πυροβόλων όπλων που εξετάστηκε από το Fox News ανέφερε ότι ο Χάντερ Μπάιντεν αγόρασε ένα όπλο νωρίτερα τον ίδιο μήνα.

Ο γερουσιαστής Chuck Grassley, R-Iowa, συνεχίζει να ερευνά τον Hunter Biden από τη Γερουσία.

Ο γερουσιαστής Chuck Grassley, R-Iowa, συνεχίζει να ερευνά τον Hunter Biden από τη Γερουσία.
(Φωτογραφία SUSAN WALSH/POOL/AFP μέσω Getty Images)

Στην αναφορά της συναλλαγής πυροβόλων όπλων, ο Χάντερ Μπάιντεν απάντησε αρνητικά όταν ρωτήθηκε εάν ήταν «παράνομος χρήστης ή εθισμένος σε μαριχουάνα ή οποιοδήποτε καταθλιπτικό, διεγερτικό, ναρκωτικό ή οποιαδήποτε άλλη ελεγχόμενη ουσία;»

Ο Χάντερ Μπάιντεν απολύθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό το 2014 αφού βρέθηκε θετικός σε κοκαΐνη.

Ενώ η ομοσπονδιακή έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν εμπλέκει τον πρόεδρο με κανέναν τρόπο, οι έρευνες του Κογκρέσου για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν προσπάθησαν να συνδέσουν ύποπτα ξένα εγχειρήματα με τον Μπάιντεν.

Οι γερουσιαστές Chuck Grassley, R-Iowa, και Ron Johnson, R-Wis., οι οποίοι ερευνούν τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Hunter Biden από το 2019, επισήμαναν στο FBI αυτό το φθινόπωρο ότι είχαν στην κατοχή τους καταγγελίες καταγγελιών που υποδηλώνουν ότι το γραφείο είχε στην κατοχή του «σημαντικό, επιδραστικό και ογκώδη στοιχεία σε σχέση με πιθανή εγκληματική συμπεριφορά από τους Hunter Biden και James Biden» και σχετίζεται με τη δουλειά του Hunter με την ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου Burisma Holdings.

Ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον, Ρον Τζόνσον, λέει ότι υπάρχουν στοιχεία καταγγελίας που αποκαλύπτουν εγκληματική συμπεριφορά του Χάντερ Μπάιντεν.

Ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον, Ρον Τζόνσον, λέει ότι υπάρχουν στοιχεία καταγγελίας που αποκαλύπτουν εγκληματική συμπεριφορά του Χάντερ Μπάιντεν.
(Bill Clark/CQ-Roll Call, Inc μέσω Getty Images)

Ο Μπάιντεν ΕΥΧΕΤΑΙ «ΠΟΛΥ ΤΥΧΗ» ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι μίλησε στον Χάντερ για τις επιχειρηματικές του συναλλαγές. Αρνήθηκε επίσης, από την εκστρατεία του 2020, ότι είχε οποιαδήποτε γνώση ή εμπλοκή σε επιχειρηματικά εγχειρήματα του γιου του.

Δεν είναι σαφές εάν ο Γκράσλεϊ και ο Τζόνσον θα συνεχίσουν την έρευνά τους για τον Χάντερ Μπάιντεν στο επόμενο Κογκρέσο, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι σε πολλές επιτροπές της Βουλής έχουν ορκιστεί να ξεκινήσουν νέες και να εντείνουν τις υπάρχουσες έρευνες για τον Χάντερ Μπάιντεν και τις επιχειρηματικές του συναλλαγές το επόμενο έτος, όταν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα λάβει την πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων και αποκτά εξουσία κλητεύσεως.

Μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ευχήθηκε στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής «πολλή τύχη» εάν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους να χρησιμοποιήσουν την πλειοψηφία του GOP για να ερευνήσουν τον γιο του.

«Πολλή τύχη στην ανώτερη χρονιά σου, όπως έλεγε ο προπονητής μου», αστειεύτηκε ο Μπάιντεν. «Κοιτάξτε, νομίζω ότι το αμερικανικό κοινό θέλει να προχωρήσουμε και να κάνουμε πράγματα γι’ αυτούς».

Και πρόσθεσε: «Κοιτάξτε, δεν μπορώ να ελέγξω τι θα κάνουν, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να προσπαθώ να κάνω τη ζωή καλύτερη για τον αμερικανικό λαό».

Ο πρόεδρος Μπάιντεν λέει ότι οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται για έρευνες για τον γιο του, αλλά οι δημοσκοπήσεις λένε το αντίθετο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν λέει ότι οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται για έρευνες για τον γιο του, αλλά οι δημοσκοπήσεις λένε το αντίθετο.
(Ting Shen/Bloomberg μέσω Getty Images)

Ωστόσο, μια νέα δημοσκόπηση του Fox News αυτόν τον μήνα έδειξε ότι οι ψηφοφόροι σε όλο το πολιτικό φάσμα πιστεύουν ότι είναι σημαντικό για το Υπουργείο Δικαιοσύνης να διερευνήσει τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν με ξένες κυβερνήσεις.

ΤΑ «ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΙΤΤΕΡ» ΤΟΥ MUSK, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ HUNTER BIDEN LAPTOP, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΛΕΕΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων (72%) πιστεύουν ότι είναι σημαντικό για το Υπουργείο Δικαιοσύνης να διερευνήσει, αμετάβλητο από το 72% που ένιωθε έτσι τον Αύγουστο. Αυτό περιλαμβάνει την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών (88%), των ανεξάρτητων (74%) και των Δημοκρατικών (54%).

Οι παρτιζάνοι διαφωνούν, ωστόσο, σχετικά με το τι θα αποκαλύψουν οι έρευνες για τη συμπεριφορά του Χάντερ Μπάιντεν. Οι Ρεπουμπλικάνοι γενικά πιστεύουν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν έκανε κάτι παράνομο στις επιχειρηματικές του συναλλαγές με την Ουκρανία και την Κίνα (70%) και ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν διέπραξε έγκλημα που σχετίζεται με τις δραστηριότητες του γιου του (63%). Αντίθετα, πολύ λίγοι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν (11%) ή ο Τζο Μπάιντεν (8%) έκαναν κάτι παράνομο.

Συνολικά, το 39% πιστεύει ότι ο Χάντερ Μπάιντεν διέπραξε έγκλημα, το 31% λέει ότι έκανε κάτι ανήθικο αλλά όχι παράνομο και το 19% πιστεύει ότι δεν έκανε τίποτα σοβαρό λάθος.

,

Οι αριθμοί είναι αρκετά παρόμοια με τον Πρόεδρο Μπάιντεν: Το 35% λέει ότι διέπραξε έγκλημα, το 27% πιστεύει ότι ενήργησε αντιδεοντολογικά αλλά όχι παράνομα και το 31% πιστεύει ότι δεν έκανε τίποτα κακό.

Το FBI, μεταξύ άλλων οντοτήτων επιβολής του νόμου, έχει ερευνήσει τον Χάντερ Μπάιντεν για φορολογικά ζητήματα. Αλλά η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στο FBI εξαρτάται από την κομματική ένταξη του ψηφοφόρου.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων (63%) είναι βέβαιοι για το Προεδρείο — αλλά αυτό είναι χαμηλότερο από 70% τον Σεπτέμβριο. Η πτώση προέρχεται κυρίως από τους Ρεπουμπλικάνους (47% με αυτοπεποίθηση τώρα έναντι 59% τον Σεπτέμβριο). Οι περισσότεροι Δημοκρατικοί (84%) και έξι στους 10 ανεξάρτητους (57%) έχουν εμπιστοσύνη στο FBI.

Η Dana Blanton και η Victoria Balara του Fox News συνέβαλαν σε αυτήν την αναφορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *